vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Odlučnim izražavanjem naše volje, pred nama će se otvoriti mnoga zatvorena vrata."
- Seyed Hossein Nasr
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
AdriaGUIDE Međimurje
Spomendan oslobođenja Međimurja 1991.
Spomendan oslobođenja Međimurja 1991.

U organizaciji Međimurske županije i Koordinacije udruga iz Domovinskog rata u četvrtak, 17. rujna 2009. godine obilježena je 18-ta obljetnica Spomendana oslobođenja Međimurja u znak sjećanja na događaje iz 1991. godine kada je preuzimanjem vojarne u Čakovcu Međimurje postalo prvi kraj u Hrvatskoj oslobođen od jugo-vojske.

Protokol obljetnice započeo je Svetom misom zadušnicom za smrtno stradale hrvatske branitelje koju je u Crkvi sv. Nikole biskupa predvodio fra Anđelko Rakhel. Nakon toga kod Spomenika braniteljima Domovinskog rata u Perivoj Zrinskih zajednički vijenac položili su međimurski župan Ivan Perhoč, predsjednik Koordinacije Josip Horvat i načelnik tadašnjeg Kriznog štaba Općine Čakovec Anton Jurinec. Kod Spomen zida smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata zapaljene su svijeće, a sve je završeno svečanom akademijom u zgradi Scheier gdje su se okupljenima obratili međimurski župan Ivan Perhoč, predsjednik Koordinacije Josip Horvat i načelnik tadašnjeg Kriznog štaba Općine Čakovec Anton Jurinec dok je prezentaciju događaja od 17. rujna 1991. održao Željko Mikec, načelnik Uprave za obranu.

U prigodnom programu nastupila je muška vokalna skupina pjevačkog zbora Josip Vrhovski iz Nedelišća. (medjimurska-zupanija.hr)

 

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika