vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Napredovati moramo polako kako bismo očuvali ono što smo već ostvarili."
- Haile Selassie
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
U Međimurju uvedene putovnice!
U Međimurju uvedene putovnice!

Dugo najavljivana odluka, napokon i ostvarena. Za sada  samo 400 osoba može  s ponosom izjaviti  da je vlasnik ove isprave koje su izrađene u limitiranoj nakladi.
Povodom ovogodišnjeg „Urbanovog – Dani vina u županiji Zrinskih“ promotivno su podjeljene „Putovnice Međimurske vinske ceste“. Putovnice su predstavljene kao dio projekta zasnovanog na promociji rada i postignuća vinogradara Međimurske županije, koji je kandidiran na natječaju Ministarstva turizma.


"Dobro došao u Međimurje,
dobro nam došao na Međimursku vinsku cestu
Prema predanju, još su stari Rimljani zasadili prvu vinovu lozu na pitomim međimurskim brežuljcima. Danas se na ovom području, prošaranom sa preko tisuću hektara vinograda, nalazi tridesetak vinskih podruma i kušaonica, povezanih u Međimursku vinsku cestu. U ovim kušaonicama možete probati izvanredna bijela vina: sauvignon, pušipel, chardonnay, graševina, rajnski rizling, bijeli i sivi pinot, traminac, zeleni silvanac, žuti muškat,.... do vrhunskih predikata – izbornih berbi ili ledenih vina i pokoje crno vino (crni pinot, cabernet, savignon,...)
Uz vođenje degustacije, u uređenim kušaonicama mogu se probati domaći tradicijski naresci. Svoj posjet vinskim podrumima i kušaonicama potrebno je telefonski najaviti najmanje nekoliko sati prije dolaska.
Svi prilazni pravci i sami objekti označeni su turističkom signalizacijom, a kvaliteta vina i vrhunska uređenost kušaonica, ovu vinsku cestu svrstavaju u sam vrh hrvatske enološke ponude, te je 2007. godine Međimurska vinska cesta proglašena najboljim turističkim proizvodom kontinentalne Hrvatske.
Ova putovnica ne služi „za ulazak u Europu“. Ona će Vas voditi međimurskim vinogorjem  „od kleti do kleti“, pružajući  trenutke opuštanja i uživanja u vrhunskim vinima. Ona će Vam pomoći da upoznate naš prelijepi kraj „Hortus Croatiae“ sa svojim vrijednim  ljudima i izuzetnim vinima, koji su već dugo dio Europe!
Dajemo Vam prekrasnu prirodu, toplo srce, otvorenu dušu, ruku prijateljstva, a na kraju i naš ponos – vina iz Horvatskog cvjetnjaka."


Putovnica je zamišljena kao promotivni element Međimurske vinske ceste, u koju su upisani svi članovi (vinogradari i popratni sadržaji) sa kontakt podacima i lokacijom na kojoj djeluju. Vlasnik putovnice može ih obilaziti, ostvarivati povoljniju kupovinu, ali i evidentirati svoj posjet kušaonici vina, te kad skupi sve potpise, može pristupiti i tečaju za sommeliera početnika i postati vlasnikom titule „Vitez vinske ceste“. Ima još zanimljivih elemenata u ovom projektu, no autori su nas zamolili da ih ne objavljujemo dok ne prođe natječaj Ministarstva turizma. Idejni projekt i razrada odrađeni su u čakovečkoj tvrtki Multimedia u suradnji sa Udrugom vinara Međimurja - Hortus Croatiae i TZ Međimurske županije.
Urbanovo 2010. – Dani vina u županiji Zrinskih održava se i slijedećeg vikenda (od petka do nedjelje) uz otvaranje prve boce „Pušipela“ berba: 2009.,Vinski bal u restoranu Terbotz, Dane otvorenih vrata na Međimurskoj vinskoj cesti (organizirani posjet kušaonicama vina) i vinsku veselicu u Svetom Urbanu.

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika