vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Nova mora moći ćeš otkriti tek kad stekneš dovoljno hrabrosti da iz vida izgubiš obalu."
- Anonimna
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
AdriaGUIDE Međimurje
ČAKOVEC JE ŽIVIO FAŠNIK , 4.2.2008.
ČAKOVEC JE ŽIVIO FAŠNIK

Od petka do nedjelje, 1. do 3. veljače u Čakovcu se osjećala prava fašnička atmosfera. Počelo je s otvorenjem izložbe u Šajerici i prvim maskenbalom u restoranu Katarina koji se pokazao kao pun pogodak. Činjenica da Čakovec do unatrag dvije godine nije "disao fašnički" sada se mijenja. Želja za maskiranjem i vladavina maškara osjećala se na svakom koraku. U Katarini je dio obaveze za dobro raspoloženje preuzeo bend Komedija, a maskirani gosti nisu skidali osmijeh do sitnih sati kad nisu pošli kućama jer komičari Marko Petar Orešković i Marina Orsag su odradili svoj posao kako valja.
Klinci su zašarenili grad u subotu prijepodne svojom povorkom, a zabavljali su se pod šatorom na MTČ-ovom parkiralištu. Povorka naslovljena "Međimurje kak si lepo zeleno" prošla je Ulicom Kralja Tomislava i Trgom Republike, a program za djecu vodile su tete Sonja Kuhanec i Suzana Kovač.

Harem, babuške, Vlatka i Dikan
Tulum svih tuluma bio je subotnji Plesnjak pod maskama pod šatorom gdje je Miljenko Ovčar s komičarom Pepsijem 'z Miklavca podigao atmosferu. Bilo je to nakon programa Svjetovnog fašnika u subotnje poslijepodne. Izabrano je tada i trinaest naj-maski. Najdopadljiviji bio je Čakovec harem, a slijede ga Babuše na drugom i Vlatka i Dikan na trećem mjestu. Mažoretkinje treće dobi bile su četvrtek, Snjeguljica i 7 patuljaka pete, Lepoglavski pijanci šesti, Bela sedmi, Komanči osmi, Ateš deveti, a Star trek deseti. Od jedanaestog do trinaestog maskiranog mjesta poredali su se Črna sraka, Črni maček i Veseli Međimurci. Za sve njih osigurane su nagrade od kojih je najpoželjnija bila ona Turističke zajednice Grada Čakovca - poklon bon u vrijednosti 5.000 kuna u svrhu posjeta Ljetnom karnevalu u Senju. Nagrade su osigurali i čakovečki Metss i Ledra Nedelišće.
Tradicijske marke ukljuičile su se u nedjeljnu povorku centrom Čakovca, a došlo je oko 40 grupa iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. Zabava je nastavljena pod šatorom do večernjih sati, a grad se smirio oko 21 sat. fotogalerija (ax)

 

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika