vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Želite li zadržati neokaljanu čast, ne smijete se srozati na prljave postupke. Učinite li to jednom, sljedeći put srozat ćete se mnogo lakše."
- Katherine Hepburn
Foto Dragec
          |    11. srpnja 2020.    
AdriaGUIDE Međimurje
ČAKOVEC JE ŽIVIO FAŠNIK , 4.2.2008.
ČAKOVEC JE ŽIVIO FAŠNIK

Od petka do nedjelje, 1. do 3. veljače u Čakovcu se osjećala prava fašnička atmosfera. Počelo je s otvorenjem izložbe u Šajerici i prvim maskenbalom u restoranu Katarina koji se pokazao kao pun pogodak. Činjenica da Čakovec do unatrag dvije godine nije "disao fašnički" sada se mijenja. Želja za maskiranjem i vladavina maškara osjećala se na svakom koraku. U Katarini je dio obaveze za dobro raspoloženje preuzeo bend Komedija, a maskirani gosti nisu skidali osmijeh do sitnih sati kad nisu pošli kućama jer komičari Marko Petar Orešković i Marina Orsag su odradili svoj posao kako valja.
Klinci su zašarenili grad u subotu prijepodne svojom povorkom, a zabavljali su se pod šatorom na MTČ-ovom parkiralištu. Povorka naslovljena "Međimurje kak si lepo zeleno" prošla je Ulicom Kralja Tomislava i Trgom Republike, a program za djecu vodile su tete Sonja Kuhanec i Suzana Kovač.

Harem, babuške, Vlatka i Dikan
Tulum svih tuluma bio je subotnji Plesnjak pod maskama pod šatorom gdje je Miljenko Ovčar s komičarom Pepsijem 'z Miklavca podigao atmosferu. Bilo je to nakon programa Svjetovnog fašnika u subotnje poslijepodne. Izabrano je tada i trinaest naj-maski. Najdopadljiviji bio je Čakovec harem, a slijede ga Babuše na drugom i Vlatka i Dikan na trećem mjestu. Mažoretkinje treće dobi bile su četvrtek, Snjeguljica i 7 patuljaka pete, Lepoglavski pijanci šesti, Bela sedmi, Komanči osmi, Ateš deveti, a Star trek deseti. Od jedanaestog do trinaestog maskiranog mjesta poredali su se Črna sraka, Črni maček i Veseli Međimurci. Za sve njih osigurane su nagrade od kojih je najpoželjnija bila ona Turističke zajednice Grada Čakovca - poklon bon u vrijednosti 5.000 kuna u svrhu posjeta Ljetnom karnevalu u Senju. Nagrade su osigurali i čakovečki Metss i Ledra Nedelišće.
Tradicijske marke ukljuičile su se u nedjeljnu povorku centrom Čakovca, a došlo je oko 40 grupa iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije. Zabava je nastavljena pod šatorom do večernjih sati, a grad se smirio oko 21 sat. fotogalerija (ax)

 

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika