vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Čovjek koji samo prima, a nikada ne daje, nalik je ustajalome jezeru, u kojem ostaje sve što u njega uđe, a sve što ostaje trune."
- John. A. James
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
Sedam medalja Nikole Dudeka
Završio je još jedan buran gimnastički vikend za članove GK Marijan Zadravec Macan, koji su ga odradili i više nego uspješno osvojivši 16 medalja na 16. VPH u Poreču. Iako oslabljeni izostankom nastupa Filipa Udea i Tanje Delladio, ostvarili su izuzetne rezultate.

Najuspješniji je bio junior Nikola Dudek s osvojenih 7 medalja od čega čak 4 zlata na tlu, konju s hvataljkama, preskoku i ručama, 2 srebra u višeboju i broncu na karikama. Upravo zbog Nikole se na kvalifikacijama u petak digla velika prašina. Čakovečki su se predstavnici obratili službenim prizivom zbog krajnje nekorektnog suđenja pojedinih sudaca. Priziv je djelomično uvažen, jer nije promijenjen rezultat u višeboju gdje je naš najbolji junior apsolutno trebao osvojiti još dva zlata.

No ipak, zamijenili su mjesta sucima te je Nikola u finalu svog reprezentativnog kolegu doslovno pobijedio na svim spravama, a u ukupnom zbroju finala po spravama osvojio 79,25 bodova. Za usporedbu, pobjednik od petka osvojio je znatno manje bodova - 76,75 bodova.

U seniorskoj konkurenciji nastupio je Matija Novak koji je osvojio 1. mjesto na preskoku i 2.na karikama, dok je u višeboju osvojio 2. mjesto na VPH , a 3. na MT. U kategoriji juniora nastupili su braća Alen i David Vinko kojima je ovo bio debi u međunarodnom FIG programu.

David se odlično snašao i osvojio 2. mjesto na preskoku. Njegov brat Alen je bio 2. na karikama i ručama, dok je na konju s hvataljkama zauzeo 3. poziciju iako je u kvalifikacijama bio 1. Neplanirani pad je odnio zlato u Englesku.

Ovo je natjecanje bilo posebno i za Tijanu Tkalčec kojoj je ovo prvi nastup nakon teške ozljede i prekida dužeg od godinu dana. Tijana je osvojila i nagradu za veliki come back, a osvojila je i 2. mjesto u viseboju iza Tine Erceg te 3. mjesto na preskoku u finalu. Ovim se opet pokazalo da GK "MZM" ima dobar smjer te da se ne treba brinuti za budućnost.

Prvi međimurski olimpijac Filip Ude nakon jednomjesečnog odmora započeo je s treninzima i očekuje se njegov nastup na Svjetskom kupu u Glasgowu. Nikola Dudek branit će boje Hrvatske na 1.igrama mladih JI Europe, a još jedna vesela vijest je da je i najsportašica Grada Čakovca i Međimurske županije Tanja Delladio započela s intenzivnijim treninzima te se njezin povratak u puni pogon očekuje kroz mjesec dana. (Mario Vukoja)


ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika