vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Dio smo istog svijeta i ono što donosi dobro jednome donosi dobro i drugom."
- William Godwin
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
AdriaGUIDE Međimurje
POKRENUT MEĐUNARODNI PROJEKT , 27.3.2008
POKRENUT MEĐUNARODNI PROJEKT

Međimurski savez sportske rekreacije Sport za sve pokretač je međunarodnog projekta Roma kojem je cilj okupiti Rome, pripadnike nacionalnih manjina u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, i kroz sport ih uključiti u javni život sredine u kojoj žive. Prema riječima projekt managera Marijana Vugrinčića radi se o projektu kojeg u 75-postotnom obimu financira europski Interreg IIIA.
- Slovenci su nas pozvali na suradnju u projektu kako bi iz fondova međudržavne suradnje Interret IIIA dobili sredstva i pokrenuli aktivnosti uključivanja Roma u sportski život. Nakon što smo napisali projekte, nažalost Slovencima nisu odobrena sredstva, a nama jesu no nismo ih isključili iz igre, sve ćemo raditi zajedno i s njima i s Mađarima - kaže Vugrinčić.
Projekt će se provoditi tijekom godine, a konkretno započinje Romijadom u nedjelju 13. travnja u 14.30 u sportskoj dvorani Ekonomske i trgovačke škole u Čakovcu. Obuhvatit će i sportske radionice, motivirajuće radionice, koncert s Romima kao glavnim protagonistima, izložbu radova Romi stvaraju, izradu dokumentarnog filma, radio emisije, televizijske emisije, izdavanje knjige i Konferenciju o zdravlju Roma koja će se održati u Sloveniji.
Vrijednost projekta je 90 tisuća eura od čega će 25 posto podmiriti Međimurska županjia, a iznos se uglavnom odnosi na financiranje rada osoba angažiranih u projektu. (ax)

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika