vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Kad nas netko duboko povrijedi, oporavljamo se tek kad oprostimo."
- Alan Paton
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
Čakovec - grad Zrinskih
Čakovec - grad Zrinskih

Smjena straže i ophodnja gradom Zrinske garde Čakovec

Turistička zajednica grada Čakovca ove sezone kreće s  projektom "Smjene straže i ophodnje gradom" koju će izvoditi Zrinska garda Čakovec.  Svečani ceremonijal smjene straže i ophodnje gradom, održavat će se svake subote u periodu od 26. svibnja do 4. kolovoza 2012. godine s početkom od 11:00 sati, a kraj ceremonije označiti će pucanj topa točno u 12:00 sati.
 
Smjena straže započeti će mimohodom pripadnika Zrinske garde u pratnji bubnjara od starog grada do Franjevačkog trga, nakon čega će na Trgu Republike započeti  smjena straže kod spomenika Nikoli Zrinskom koja će potrajati sve do 12:00 sati kada će gradom odjeknuti pucanj iz topa.

Ovim projektom Turistička zajednica grada Čakovca želi promovirati Čakovec kao grad Zrinskih  te na taj način ovu iznimnu kulturnu i povijesnu vrijednost pretvoriti u atrakciju za sve građane i posjetitelje našeg grada.

Pozivamo Vas da u subotu, 26.05.2012. u 11 sati prisustvujete i popratite 1. ovosezonsku „Smjenu straže i ophodnju gradom“, a korisnike Vaših usluga informirate o novoj turističkoj ponudi grada Čakovca.

U slučaju kiše Smjena straže i ophodnja gradom neće se održavati.


 

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika