vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Imali bismo više mira kad se ne bismo opterećivali tim što govore i rade drugi."
- Toma Kempinski
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
IVO PERVAN IZLAŽE U ČAKOVCU , 5.11.2007.
IVO PERVAN IZLAŽE U ČAKOVCU

Puna dva tjedan, od 5. do 19. studenog, svojom izložbom fotografija ovdašnjoj se publici predstavlja poznati fotograf Ivo Pervan. Postav "Boje Hrvatske" koji je obišao cijelu Europu i Kanadu, u Hrvatskoj je dosad predstavljen jedino u Splitu, i sada u Čakovcu, u izložbenom salonu zgrade Scheier.

Opus inače broji 30 do 50 fotografija koje Pervan izlaže ovisno o veličini galeriji i upravo je to razlog što ovdje predstavlja (tek) 20 fotografija koje plijene oko, um i srce. Netko je napisao da je suvišno trošiti riječi kako bi se opisao talent Ive Pervana, da se radi o "umjetniku kroz čiju se leću objektiva motivi čine vječnima… posjeduju magijsku silu vezivanja očiju gledatelja za magle koje se povlače nad vodama, sutone zamršene u igličastim listovima borova, ne daju svrnuti pogled s rastera što ga kroz prozirnu, vilinsku leću objektiva pronalazi i u kamenim strukturama i u vodenim odsjajima i u pravilnim suhozidima hrvatskih otoka..."..

Autor je 22 fotomonografije (kroz petnaestak dana izlazi i 23.) te koautor u njih šezdesetak. Njegov rad veže se uz promidžbu hrvatskog turizma i upravo je zahvaljujući Ivi Pervanu naša zemlja osvojila petnaestak prvih svjetskih nagrada za turističke plakate - s njegovim motivima.

Ivo Pervan je rođen 1947. godine u Splitu, ekonomist je po struci, a ljubav prema fotografiji otkrio je u gimnaziji. Profesionalno joj se posvetio 80-tih godina XX. stoljeća.

Posjet izložbi u Čakovcu svakako preporučamo. Osim već navedenog dodatni motiv za to su činjenice o čekanju na određene motive punih 15 dana, buđenje u sitne jutarnje sate kako bi uhvatio prve zrake svjetlosti u oko svoje leće, višesatno "dežuranje" na "pravi trenutak",… Dođite.

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika