vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Od uspjeha do neuspjeha samo je jedan korak. Od neuspjeha do uspjeha vodi dugačak put."
- Židovska poslovica
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
5. FAČUK 2008 , 29.5.2008
5. FAČUK 2008

DRAMSKI STUDIO DADA
U predstavi „Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica“ igra šest glumaca koji pripovjedanjem (storitellingom)  i međusobnim dogovaranjem grade predstavu, pretvarajući se čas u lik čas u pripovjedača. Scenografija i kostimi stilizirani su i svedeni na minimum što daje prednost glumcima da vlastitom glumačkom energijom dočaraju cjelovitost ove bajke...
Publika je također na sceni, smještena u polukrug, uvučena u središte zbivanja, čak u ponekim situacijama i dobrodošla pomoć cijelom ansamblu u smislu pridržavanja rekvizite, izgovaranja teksta, prisilnog aplauza itd. U maniri dadaizma (temeljnoj poetici studija Dada) biti će vam dočarana ova svima dobro poznata bajka I. B. Mažuranić. Predstava je namijenjena djeci i mladima od 8 do 18 godina.

ATEŠ
Centar za mlade Čakovec Vas još jednom poziva na performance Akrobatsko žonglerske sekcije Ateš.  Performance pod nazivom ''Kako sam postao klaun'' obilovat će novim i zanimljivim svjetlosnim efektima, plesnim pokretima, acro balansom, glumom, pjesmom i naravno vatrom. Akrobatsko – žonglerski performance prati priču čovjeka koji stjecajem okolnosti dolazi u doticaj sa žonglerskim rekvizitima te odlučuje postati klaun žongler. 
Na svom putu susreće se s akrobatima i žonglerima u čijim nastupima uživa zajedno s publikom. Kroz performance će vas pratiti točke žongliranja, acrobalansa i plesa, a koje će biti popraćene vizualnim i zvučnim efektima.

ARTISTIKA
Animacijsko-žonglerski program je show uličnog tipa u kojem se naši likovi u ruhu i duhu vremena vješto poigravaju sa publikom dok predstavljaju svoju vještinu i razne leteće žonglerske rekvizite. Show je ispunjen dinamikom i smijehom.
U komadu pod imenom „Oda Ludosti“, naši likovi Ludomir, šesni Orne i Trilja IV  publici prenose ozračje srednjovjekovnog dvora, dok prerušavanjem na sceni, elementima teatra i cirkuskih vještina, svojeg kneza (drvenu lutku) nastoje održati budnim, a svoje glave i dalje na ramenima.

RADIONICE

RADIONICA SVILA - ACROBALANS – voditelji: Iva Peter-Dragan i Christian Peter
Svila je tkanina koja visi sa stropa i u dva se kraka spušta do poda. Na toj tkanini moguće je svašta izvoditi: penjati se, visiti i spuštati naglavačke, padati u salto, letjeti...U kombinaciji sa dobrom glazbom uvijek izaziva oduševljenje gledatelja, a salto koji završava tik iznad zemlje oduzima dah!
Postoji mogućnost izvođenja u paru.

RADIONICA ŽONGLIRANJA – voditelj: Tomislav Kozarčanin
Tomislav, poznatiji kao Tontorino, je žongler/zabavljač iz Samobora. Izvodi šou u kojem žonglira s lopticama, čunjevima, diabolom, vatrenim štapom (firestick) i bakljama. Vozi i monocikl. Mnoge od trikova koje pokazuje publici plod su njegova uma dok su oni drugi naučeni od velikana žongliranja Massimiliana Truzzija i Enrica Rastellija. U svojoj želji da postane što vještiji u kontroli rekvizita i napravi pajerotus, Tontorino je krenuo stopama Paula Cinquevallija i Francisa Brunna.

Performeri 2008.

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika