vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Navika je najbolji mogući sluga i najgori mogući gospodar."
- J. Jelinek
Foto Dragec
          |    17. rujna 2021.    
Studio suvremenog plesa „TEUTA“ Čakovec , 2.6.2008
Studio suvremenog plesa „TEUTA“ Čakovec

Studio suvremenog plesa „TEUTA“ Čakovec nakon Croatia Open – Dance Contesta održanog u ožujku u Puli svojom nagradom za najbolju koreografiju i samim uspješnim nastupom dobila priliku da se natječe na „E.S.D.U. European Open – Dance Contest 2008“(European & World Championship) u Poreču 9.-13. svibnja 2008. Na ovom natjecanju, a ujedno i velikom plesnom događaju okupilo se 109 plesnih ansambala sa dvije tisuće plesača iz 30 zemalja cijelog svijeta. Natjecanje je podijeljeno kroz 13 kategorija koje je ocjenjivao internacionalni žiri.
„TEUTA“ se natjecala sa dvije koreografije Nikoline Mekovec: Tuga Bahramove kćeri sa mlađim plesačima: Sara Brajković, Lucija Žbulj, Ljerka Tkalčec, Tifani Ban, Ema Jambrović, te koreografijom Per se koju su izvele: Lana Jalšovec, Melani Haček, Nikolina Šardi, Kararina Lajtman, Kristina Jarni. Odlukom žirija „TEUTA“ je na ovom europsko-svjetskom natjecanju osvojila sljedeće nagrade: jedina iz Hrvatske u kategoriji suvremenog plesa ušla je finalnu večer gdje je koreografijom Per se osvojila zlato i titulu World Vice-Champion and European Vice-Champion. Ovo natjecanje imalo je jednu posebnu nagradu Show STAR NIGHT gdje žiri izabire Best of the best cijelog natjecanja najbolje točke koja je po svojoj posebnoj zapaženosti same koreografije i izvedbe nastupaju na STAR NIGHT. Izabrano je 20-ak koreografija od ukupno 560 i tako je žiri odlučio da „TEUTIN“ Per se bude dio najboljih na STAR NIGHTU. I treća nagrada bila je na posljednjoj finalnoj večeri nominacija između 5 najboljih koreografija cijelog natjecanja. Ovakav plasman po broju skupljenih bodova TEUTI  omogućuje sudjelovanje na natjecanju „US Open – Dance Contest“ u New Yorku.
Studio suvremenog plesa „TEUTA“ zahvaljuje se gradu Čakovcu, te sponzorima što su omogućili Teutinim plesačima da nastupaju na tako velikom natjecanju, a ona je obećano uspješno predstavila svoj grad Čakovec, a ujedno uživajući 5 dana međe plesačima iz cijelog svijeta. (ax)

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika