vaša početna stranica
interaktivna karta grada Čakovca
AFORIZMI
"Čovjek je neznatno biće kad radi sam i za sebe, no kad oglašava zakone ljubavi i pravde, nalik je Bogu."
- Ralph Waldo Emerson
Foto Dragec
          |    18. rujna 2021.    
JUBILARNO 50. PORCIJUNKULOVO
JUBILARNO 50. PORCIJUNKULOVO

“Porcijunkulovo“ je tradicionalna kulturno – turistička manifestacija koja ove godine obilježava jubilarnu 50 godinu održavanja, a čiji organizator je Turistička zajednica grada Čakovca. Prvobitno zamišljena kao “Sajam tradicijskih zanata” vezan uz crkveni blagdan „Gospe od anđela – Porcijunkule“ (2.08.), manifestacija se svake godine tematski i obujmom širila da bi danas stekla status “najveće turističke manifestacije u županiji” koja privlači veliki broj posjetitelja u Čakovec.U 5 dana održavanja manifestacije, program je bogatiji iz godine u godinu – obuhvatit će čitav niz događanja vezanih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest našeg kraja kao i velik broj atraktivnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja te svakodnevno koncerata renomiranih estradnih izvođača na Trgu Republike u Čakovcu.
Među atraktivnijima su zasigurno postave i radionice starih zanata koji predstavljaju običaje međimurskog kraja. Ove godine po prvi puta imamo čast ugostiti i izlagače iz susjedne nam Mađarske i Slovenije. Neka od događanja daju već i prepoznatljivo obilježje manifestacije: Oldtimer susreti, streličarski turnir, Međimurski festival za djecu, prezentacija nadaleko poznatih međimurskih vinara…

Posjetitelji Porcijunkulovog ove će jubilarne godine održavanja manifestacije uživati u zvucima renomiranih estradnih izvođača. Dolazi nam Severina, Zvonko Bogdan, Plavi orkestar, Klapa Intrade i Tomislav Bralić te Massimo.Koncerti:

30.07. SEVERINA
31.07. ZVONKO BOGDAN
01.08. PLAVI ORKESTAR
02.08. TOMISLAV BRALIĆ & KLAPA INTRADE
03.08. MASSIMO


Ove godine uloženo je dosta truda da se grad u vrijeme trajanja manifestacije i vizualno promijeni. Nad Ulicom Kralja Tomislava biti će postavljeno oko 500-injak šarenih kišobrana koji će gradu dati dozu šarenila.


Novost u programu su i konjičke igre i husarska alka Husarske garde Varaždinske županije i Zrinske garde Čakovec.
Posjetitelji će ove godine imati priliku po prvi puta isprobati najveću Međimursku štruklu s tikvama i makom koja će se protezati Ulicom Kralja Tomislava u rasponu od 100 metara, a sav prihod od prodaje ići će u humaniratne svrhe.

DOŽIVITE PORCIJUNKULOVO!!!

Program pdf.

www.porcijunkulovo.com

ARHIVA
REKLAME
ZADNJE DODANE VIJESTI
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika