Uprava
Mediji
Koga zvati
Gdje boraviti
Gdje jesti
Gdje se zabaviti
Gdje kupovati
Gradski bazeni Cakovec
          |    13. prosinca 2018   

Nakon zimske stanke, od 1. travnja, građani Čakovca ponovno će moći koristiti električne bicikle, popularne Štromčeke. Nakon lanjskog probnog rada, utvrđena su pravila i naknade za korištenje.

Kao što je bilo i najavljivano, Štromčeki će se na ulice grada vratiti početkom travnja, a bit će u funkciji do 1. listopada, a ako vremenski uvjeti to dopuste, do 1. studenog. Prema riječima zamjenika gradonačelnika Maria Medveda, cijena mjesečnog korištenja bit će 25,00 kuna, a cijena sezonske karte 100,00 kuna. Čip kartica koju su podigli prošle godine i dalje je važeća, a novac mogu uplatiti na blagajni Gradskih bazena „Marija Ružić“, najkasnije do 8. travnja. Električni bicikl moći će se koristiti najduže 90 minuta po vožnji.

Inače, bicikli su tijekom zime bili na remontu kod proizvođača, a zimska stanka iskorištena je za unaprjeđenje sustava. Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dogovorena je nabavka 10 novih električnih bicikala te postavljanje još 15 punionica. 10 će ih biti kod Gradskih bazena, a 5 na groblju u Mihovljanu. Ova nabava ukupno je vrijedna 450 tisuća kuna, a u 40 postotnom iznosu sufinancirat će je Fond.

Građani su Štromčeke odlično  prihvatili, o čemu svjedoči i 500-njak lani podignutih čip kartica. Nove punionice odnosno parkirališta za e-bicikle uvedena su upravo na traženje građana, naglasio je zamjenik Medved. Pregovara se i s vlasnicima trgovačkih centara da se punionice postave i kod njih.

REKLAME
U GRADSKOM IZLOGU