vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Nema tog vjetra koji bi bio naklonjen onome tko ne zna kamo plovi."
- Michael de Montaigne
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    21. listopada 2017    
Priopćenje TZ Međimurske županije Priopćenje TZ Međimurske županije

Temeljem priopćenja Darka Horvata, a na temu Tour-a of Croatia, TZ Međimurske županije i zamjenice predsjednika Turističke zajednice Međimurske županije, Sandre Herman, prenosimo priopćenje.

Biciklistička utrka Tour of Croatia ove godine neće prolaziti Međimurjem, a to je vijest koja je i u Međimursku županiju stigla tek nakon što su odluku o istome nakon odustajanja donijeli glavni organizatori, nositelji projekta za Međimurje, Terme LifeClass Sveti Martin. Naime iako su neki uprli prstom u Međimursku županiju i Turističku zajednicu Međimurske županije, upravo je ona i ove, kao i dvije prijašnje godine za održavanje ove utrke svjetskog ranga, u svom Proračunu osigurala 75 tisuća kuna, te se samim time pripremila da i ove godine da svoj doprinos promociji cikloturizma, kao što to čini i drugim projektima, manifestacijama, ulaganjima i investicijama. 

Nama je u Županiji posebno žao što i ove godine nećemo ovom utrkom nastaviti našu priču koja nas je stavila na svjetsku kartu biciklizma, kako smo upravo mi zajedno s turističkim zajednicama i djelatnicima u turizmu, za razliku od drugih županija u okruženju, među prvima prihvatili sudjelovanje i prepoznali važnost ove utrke. Ujedno smo svjesni kako je i dvije godine provođenje ovog projekta u Hrvatskoj i Međimurju već dalo rezultata koji nam daju za pravo vjerovati kako će se pozitivne turističke brojke nastaviti i dalje, a nadamo se i uskoro vratiti ovakve događaje na sam sjever zemlje.

Sredstva planirana u proračunu za utrku Tour of Croatia za ovu godinu, bit će preusmjerena u daljnju jaču promociju Međimurja kao atraktivne i poželjne cikloturističke destinacije, između ostalog i u BIMEP – „Biciklima međimurskim putevima“, manifestaciju koja nas očekuje u nedjelju, 23. travnja, a koja je samo prošle godine okupila oko 3500 sudionika iz čitave Hrvatske, ali i okolnih zemalja.

Međimurje je odavno prepoznalo značaj razvoja cikloturizma, a kroz ulaganja u proteklih nekoliko godina postalo prepoznatljiva destinacija za cikloturiste Hrvatske i šire. To dokazuje i dobivenih novih 5 milijuna kuna europskih sredstva, s kojima nastavljamo pozitivan trend pripreme kvalitetnih projekata i privlačenja financijskih sredstava iz fondova EU, koja će se uložiti na program razvoja kontinentalnog cikloturizma, za trasiranje, uređenje i označavanje biciklističkih ruta. Ujedno smo proveli dva velika prekogranična EU projekta Joint planing code i Cycling in a network ukupne vrijednosti 2,2 milijuna kuna te je uspostavljen destinacijski info sustav i portal visitmedjimurje.com s rastom broja posjeta za 80% u odnosu na 2013. godinu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika