vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Bolje je činiti malo a dobro, nego puno a loše."
- Sokrat
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    23. listopada 2017    
Slavenski briljirao u Karlovcu Slavenski briljirao u Karlovcu

U Karlovcu je  20. svibnja 2017. u Gradskom kazalištu „ZORIN DOM“, održano 2. Međunarodno natjecanje  „Aurora Cantat 2017“. Organizatori su bili Hrvatska udruga zborovođa i Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora – Karlovac, a pod pokroviteljstvom Grada Karlovca.

Veoma brojno natjecanje uz nastup čak 39 zborova iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Mađarske koji su se natjecali u 4 kategorije. Međimurje je u tom natjecateljskom dijelu imalo čako dva predstavnika i to : Žensku vokalnu skupinu KUU „Veseli Međimurci“ i Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ oboje iz Čakovca. Naši pjevači u veoma jakoj i kvalitetnoj konkurenciji u kojoj se na osnovu osvojenih bodova osvajaju brončane, srebrne i zlatne nagrade ostvarili su izvrsne rezultate. Pjevački zbor „Josip Štolcer Slavenski“ osvojio JE dvije ZLATNE NAGRADE nastupajući u kategoriji folklorne i duhovne glazbe.

Treba istaknuti da su pjevači „Slavenskog“ bili nadomak ulaska u „GRAND PRIX „ natjecanja u koji ulaze najbolji zborovi u svakoj kategoriji jer su u kategoriji Sakralne glazbe od 12 zborova osvojili 2. mjesto, a u kategoriji folklorne glazbe od 23 ansambla visoko 3. mjesto.

Dirigentica „Slavenskog“ Senka Bašek-Šamec primila je posebno priznanje za umjetnički dojam koje je međunarodni ocjenjivački odbor dodijelio nekolicini dirigenata na ovom natjecanju.
Pjevačice i pjevači Slavenskog već 03.lipnja odlaze na Međunarodno natjecanje zborova u Tuzlu (Bosna i Hercegovina) gdje će zastupati boje Hravtske u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika