vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Puno je bolje znati ponešto o svemu nego znati sve o jednoj stvari."
- Blaise Pascal
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    23. listopada 2017    
Završene</strong><strong> "Klupice prijateljstva" udruge Zora Završene "Klupice prijateljstva" udruge Zora

U petak 09. lipnja 2017. svečano su otvorene obnovljene i oslikane klupice u Perivoju Zrinskih. Na svečanom otvorenju sudjelovali su predstavnici udruge Zora, suradnici i učenici na projektu iz Grada Čakovca te Graditeljske škole i njenog Učeničkog doma, učenici Gimnazije J. Slavenskog, predstavnici Međimurske županije, GPK Čakom, Centra za odgoj i obrazovanje, PU Međimurska, volonteri i brojni drugi.

Naime, “Klupice prijateljstva” građanska je akcija natječaja “Naš doprinos zajednici” koju provodi udruga Zora u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec i njenim Učeničkim domom te Gradom Čakovcem.
Ova građanska akcija, koja traje od 15.02.-15.06.2017., odgovor je na jednu od definiranih potreba projekta “Moje mjesto u zajednici”, a to je uređenje klupica na području Perivoja Zrinskih Čakovec. Kroz 11 radnih akcija obnove klupica – brušenja drvenog i metalnog dijela, stavljanja zaštitnih boja te njihovim ukrašavanjem, obnovilo se ukupno njih 17. Također, učenici Graditeljske škole su zajedno sa svojim mentorima izgradili 2 nove klupice koje su postavili u dvorište Učeničkog Doma njihove škole i koje smo svečano otvorili 23. svibnja 2017.

Iz Zore poručujemo: "Željeli smo povezati sve građane, udruge i institucije kako bi vratili parku percepciju “sigurnog mjesta”, ugodnog i pogodnog za boravak i druženje mladih i građana."
Zahvaljujemo suradnicima Gradu Čakovcu a posebno Graditeljskoj školi Čakovec – njihovim učenicima i mentorima koji su također pomogli i u obnovi trošnih klupica u Perivoju jer bez njihove pomoći ne bi uspjeli.
Zahvaljujemo se i učenicima Gimnazije J. Slavenskog Čakovec, Ekonomske i trgovačka škole Čakovec, III. OŠ škole Čakovec, Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, volonterima/kama udruge Klub Prostor - "CeZam" Čakovec, Baraka, Zaštitarsko-ekološka organizacija Nobilis, inicijative Vakuum klub, kreativcima Dunja Dobranić Štefan i Vedran Ivanković (VIDD art i design) te svim ostalim volonterima/kama koji su pomogli u obnovi klupica.

Svaka je klupica dobila i graviranu pločicu s podacima o građanskoj akciji i osobama zaslužnima za novi izgled istih. Međutim, već dva dana nakon postavljanja graviranih pločica uočeno je da su neke i razbijene te pozivamo građane da čuvaju klupe koja je imovina sviju nas. Oslikane klupe kao i samo otvorenje možete pogledati ovdje.

Ovaj projekt financira Regionalna zaklada za lokalni razvoj ZAMAH u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika