vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Kakve su ti uobičajene misli, takva će ti biti i narav tvoje duše- jer misli duši daju boju."
- Marko Aurelije
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    13. prosinca 2018    
Dvorana i škola pri kraju: Posavec u ministarstvu potpisao ugovor za novih 3 milijuna kuna ulaganja u Orehovici Dvorana i škola pri kraju: Posavec u ministarstvu potpisao ugovor za novih 3 milijuna kuna ulaganja u Orehovici

Višegodišnji projekt izgradnje sportske dvorane i dogradnje Osnovne škole Orehovica uskoro će se privesti kraju, osim iz razloga što je u tijeku završna faza radova, ujedno i zato jer su namaknuta sredstva kojima će se ti radovi moći završiti. Danas su naime u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije ministrica Gabrijela Žalac i župan Međimurske županije Matija Posavec, uz prisustvo pročelnika UO za društvene djelatnosti Branka Sušeca, na prigodnoj svečanosti potpisali ugovor kojim je prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u osnovnim i srednjim školama donijeta Odluku o sufinanciranju iznosa radova od 3 milijuna kuna. Velika je to pomoć ovom kapitalnom projektu međimurskog obrazovanja, kako tamošnjih oko 300 učenika na satove tjelesne i zdravstvene kulture pješače i po kilometar. „Uz ova sredstva i ona Međimurske županije osigurat će se ujedno i novih 6 učionica s kojima škola može krenuti u jednosmjensku nastavu i dakako škola dobiva sportsku dvoranu, koju osim djece željno iščekuju i svi mještani, članovi klubova, udruga i ostali koji gravitiraju tom području“, pritom je napomenuo Posavec. Nakon niza apela prema resornim ministarstvima, istaknuo je važnost podrške ministarstva na tom planu, Županiji i Općini Orehovica. 


3 milijuna kuna ministarstva, 10 milijuna Međimurske županije


Uz dva nova zapošljavanja, korištenje dvorane za više od 50% mještana općine, još jedan benefit je i taj što će u novim uvjetima boraviti i predškolarci, kako OŠ Orehovica provodi i program predškole u trajanju od 5,5 sati dnevno. Međimurska županija je u razdoblju od 2014. do 2017., uzimajući u obzir i trenutnu fazu radova, uložila oko 10 milijuna kuna u stvaranje uvjeta školarcima škole u Orehovici, u izgradnju sportske dvorane i 6 učionica.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika