vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Bez tvog pristanka nitko u tebi ne može izazvati osjećaj manje vrijednosti."
- Eleanor Roosevelt
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    14. studenog 2018    
Više od 13 milijuna kuna iz EU fondova za opremanje i duže radno vrijeme međimurskih vrtića Više od 13 milijuna kuna iz EU fondova za opremanje i duže radno vrijeme međimurskih vrtića

Zahvaljujući projektu „Svi u vrtić“, šest matičnih međimurskih dječjih vrtića i nekoliko područnih, unaprijedit će svoju uslugu kroz produljenje radnog vremena, nabavke opreme, vanjskih igrala i novih programa kako bi uveli inovativniji način rada kroz bolju ravnotežu obiteljskog i poslovnog života roditelja vrtićke djece. Projekt je pripremila i kandidirala razvojna agencija „REDEA“ Međimurske županije, a provodi ga Grad Mursko Središće uz ustanove za predškolski odgoj koje su registrirane na području Međimurske županije – Dječji vrtić Belica, Dječji vrtić „Loptica“ Čakovec, Dječji vrtić „Maslačak“ Mursko Središće, Dječji vrtić „Potočnica“ Mala Subotica, Dječji vrtić „Dječja mašta“ Čakovec i Dječji vrtić „Vrapčić“ Šenkovec te partnera na projektu Općinu Mala Subotica.
Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak istaknuo je kako se projekt u potpunosti financira iz Europskih fondova, a vrijednost mu je 13.179.989,71 kuna. Za potrebe produljenog radnog vremena zaposlit će se 22 odgojitelja i stručnih suradnika, 8 spremačica i 6 kuharica, a kroz različite edukacije 90 odgojiteljica ojačat će svoje kapacitete u radu s djecom. Također, 80 djece moći će koristiti usluge produljenog boravka, dok će 121 dijete provesti poslijepodne u boravku. „Time će se riješiti problem nefleksibilne organizacije rada dječjih vrtića i omogućiti da djeca što kvalitetnije provedu svoje vrijeme.“, rekla je voditeljica projekta Mateja Novak.
Župan Međimurske županije Matija Posavec kazao je da je: Dostupnost vrtića i skrbi za djecu jedna je od najvažnijih usluga koje obiteljima trebaju u usklađivanju obiteljskog i poslovnog života. Osnovna pretpostavka za kvalitetu života u nekoj općini ili gradu jest kvalitetna predškolska ustanova. Uz niz investicija u obrazovanju, zdravstvu, prirodnoj i kulturnoj baštini koje provodimo, diljem Međimurja se adaptiraju postojeći ili grade novi dječji vrtići, a ovim projektom ulaže se u ljude.“
Predstavljanju projekta prisustvovao je načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc, načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, pročelnik Upravnog odjela Općine Šenkovec Nino Hren te ravnatelji i predstavnici dječjih vrtića uključenih u projekt, Miljenka Župan, Snježana Bence, Ivana Maltarić, Marija Molnar, Grozdana Žagar i Jasmina Petković.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika