vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sloboda je mogućnost da sami izaberemo teret koji ćemo nositi."
- Hephzibah Menuhin
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    18. listopada 2021.    
U zdravom tijelu, zdrav duh U zdravom tijelu, zdrav duh

Članovi Udruge slijepih Međimurske županije redovito se uključuju u sportsko-rekreativne aktivnosti. Najviše ovih aktivnosti organizira se preko trogodišnjeg programa „Rekrea(k)tiva“, čiju posljednju godinu provodi Udruga od 01.06.2019. do 31.05.2020. godine. Tako se članovi utorkom redovito uključuju u nordijsko hodanje, koje organizira Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije. Osim toga, uključili su se i u plesni događaj Flashmove, a sudjelovali su i na Festivalu nordijskog hodanja i pješačenja koje je također organizirao Zavod. Jednom tjedno polaze teretanu, a odlaze i na plivanje na gradske bazene.


Sportske aktivnosti doprinose društvenoj integraciji slijepih osoba, utječu na njihov psihosocijalni razvoj, jačaju samostalnost i samopouzdanje i koriste njihovom zdravlju.
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku financira program „Rekrea(k)tiva“ kojim Udruga pruža socijalne usluge te organizira aktivnosti za  slijepu djecu i odrasle slijepe osobe. Za slijepu djecu osigurava se kvalitetno provođenje slobodnog vremena, a odraslim slijepim osobama pružaju se usluge koje pridonose prevenciji njihove institucionalizacije i većoj kvaliteti života.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika