vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Pokušavamo li prisiliti druge da žive u našem svijetu jer vjerujemo da je to pravi svijet, osuđeni smo na razočaranje."
- Dr. William Glasser
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    16. svibnja 2022.    
Kulturne aktivnosti Udruge slijepih Međimurske županije Kulturne aktivnosti Udruge slijepih Međimurske županije

Udruga slijepih Međimurske županije provodi trogodišnji program „Rekrea(k)tiva“, koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.
Jedan od specifičnih ciljeva programa je osigurati dostupne i kvalitetne socijalne usluge te aktivnosti za odrasle slijepe osobe. Kako bi ostvarili taj cilj, provode se:

  • psihosocijalna podrška odraslim slijepim osobama,
  • socijalne usluge koje pridonose neovisnom življenju i socijalnom uključivanju  odraslih slijepih osoba,
  • radno-okupacijske aktivnosti u svrhu razvoja i očuvanja radnih navika i vještina odraslih slijepih osoba.

Kao jedna od aktivnosti programa, slijepim osobama pruža se mogućnost odlaska na projekcije filmova, kazališne predstave, koncerte i izložbe.
Odlasci na ovakve aktivnosti jedan su od veoma važnih aspekata kulture za slijepe osobe. Uvelike im pomažu u uključivanju i integriranju u društvenu zajednicu. Potiču ih na druženje i na razmišljanje te kreiraju njihovu maštu.
Članovi Udruge sudjelovali su 3. listopada na obilježavanju 50. godišnjice tribine Čakovec četvrtkom u Centru za kulturu, 7. listopada na predstavi Tramvaj zvan žudnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu i 12. listopada na predstavi Niti čujem, niti vidim u Katoličkom domu u Čakovcu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika