vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sreća je nusproizvod nastojanja da nekog drugog učinimo sretnim."
- Gretta Brooker Palmer
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. studenog 2021.    
17. travnja – otvorenje Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu 17. travnja – otvorenje Centra za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu

Sredinom travnja svoja vrata otvorit će Centar za posjetitelje u Križovcu koji će zahvaljujući projektu „Med dvemi vodami“ postati središte promicanja posebitosti  prirodnih vrijednosti Međimurja. Župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenica ravnateljice Javne ustanove za razvoj Međimurske županije REDEA Ana Kralj i ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Siniša Golub obišli su radove rekonstrukcije i izgradnje koji su pri samom završetku.
Projekt „Med dvemi vodami“ vrijedan je više od 12 milijuna kuna te povezuje 3 projektne aktivnosti – Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu, Edukacijsko-interpretacijski centar „Marulov grunt“ u Frkanovcu i Eko-turističke poučne pješačke i biciklističke staze „Svetomartinska Mura“ na području Općine Sveti Martina na Muri. „Projektom će se unaprijediti turistička infrastruktura, ali ono što je najvažnije, nastat će lokacije na kojima će posjetitelji moći naučiti o važnosti i bogatstvu međimurske prirode. Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu predstavlja ključnu točku na samom ulazu u Regionalni park Mura-Drava koja će u obliku prirodoslovnog muzeja informirati posjetitelje o posebitostima prirodnih vrijednosti našeg kraja.“, podsjetio je ravnatelj Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode Siniša Golub.


Građevinskim i zanatskim radovima obuhvaćena je rekonstrukcija vanjskog i unutrašnjeg dijela zgrade te okućnice, a Centar za posjetitelje imat će dvije galerije sa stalnim interpretacijskim postavom, prostor suvenirnice, brvnaru „Moj hrast Adam“ i tematsko dječje igralište „Rječica“. „Četvrtina Međimurja nalazi se u području Regionalnog parka Mura-Drava koji obuhvaća prekrasne zaštićene prirodne krajolike i područje ekološke mreže. Ulaganjem u posjetiteljsku infrastrukturu želimo unaprijediti sustav upravljanja našom prirodnom baštinom u svrhu održivog društveno-gospodarskog razvoja Međimurja, a uređenjem Centra za posjetitelje u Križovcu uspostavit će se suvremena turističko-informativna točka koja će na inovativan način interpretirati i prezentirati prirodnu baštinu.“, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec te dodao: „Ne samo da stvaramo kvalitetnu i atraktivnu turističku ponudu koja će pridonijeti povećanju održivosti turizma, već će Križovec postati točka u koja će uz turiste, privlačiti brojne zaljubljenike u prirodu, školarce i stručne posjetitelje koji će se moći educirati o prirodnim vrijednostima  Međimurja.“


Radovi u Križovcu bit će okončani do 10. ožujka te će Centar za posjetitelje biti u probnom radu do sredine travnja. Planirani datum otvorenja je 17. travnja – međimurski dan rijeke Mure, u sklopu programa povodom obilježavanja Dana Međimurske županije 2020. godine.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika