vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Kad mislimo o okrutnosti, moramo se sjetiti gluposti, zavisti i frustracije iz kojih je niknula."
- Edith Sitwell
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    8. kolovoza 2022.    
Projekt „Zajedno do cilja“ udruge slijepih Međimurske županije Projekt „Zajedno do cilja“ udruge slijepih Međimurske županije

Udruga slijepih Međimurske županije ove školske godine osigurava podršku deset pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju. Projekt „Zajedno do cilja“ financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a pomoćnici su zaposleni u školama: OŠ Strahoninec, OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica, Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, OŠ Jože Horvata Kotoriba, III. OŠ Čakovec i OŠ I. Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu.

Opći cilj projekta je pridonijeti integraciji i inkluziji djece s teškoćama u razvoju u redovan sustav odgoja i obrazovanja.
Specifični cilj projekta je uspješan početak ili nastavak školovanja za desetero djece s razvojnim teškoćama u redovnim školama, uz pomoć osobnih pomoćnika u nastavi.

Višegodišnja pomoćnica u nastavi, Petra Novak Bratovšćak, opisala je svoje iskustvo:
„Radim kao pomoćnica u nastavi s učenikom sedmog razreda osnovne škole. Svaki dan dočekujem učenika ispred škole te ga pratim do učione. Najprije zajedno pregledavamo zadaću, ako učenik nije stigao ili nije znao što treba riješiti, zadaću radimo u školi. Učenika potičem na rad, usmjeravam mu pažnju na nastavne aktivnosti, prepisujem plan ploče u bilježnicu, dodatno mu pročitam i objasnim zadatak. Potičem učenika na suradnju s ostalim učenicima te ga usmjeravam na prihvatljive oblike ponašanja. Također  surađujem  s učiteljima, stručnim suradnicima i roditeljima učenika. Sve to je potrebno kako bi učenik uspješno savladao gradivo i završio školovanje. S istim učenikom radim već dvije godine. Taj posao radim predano, s puno strpljenja. Sretna sam kad na kraju dana vidim koliko sam pridonijela njegovom uspjehu.“

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika