vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Stvari ne vidimo kakve jesu, nego ih vidimo kakvi smo mi."
- Talmud
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
Danas 2. kolo Globetke Danas 2. kolo Globetke

Nakon rekordnog odaziva u 1. kolu ovogodišnje Globetke u kojem je sudjelovalo 277 trkača i hodača, danas, u utorak 3. ožujka s početkom u 17 sati očekuje nas i 2. kolo. 

Prognoza za one koji vole suhu stazu i sunčano vrijeme i nije baš obećavajuća, jer se u popdnevnim satima ponovo očekuje kiša, ali kako kaže ona narodna da nema lošeg vremena već samo loše opreme i lošeg raspoloženja, razloga za zabrinutost nema. Sudionici Globetke spremni su i za najveće izazove jer se već devetu sezonu "čeliče" u svim godišnjim dobima i vremenskim uvjetima.

Dodatan razlog za sudjelovanje, posebice za žene, dame, majke, bake i cure jest da će susretljivošću  naših partnera Cvjećarnice Iris Miklavec/Palovec i tvrtke Ambijenti Čakovec, koja traje već šestu godinu,sve pripadnice ljepšeg i nježnijeg spola, u cilju primiti prigodni cvjetak uoči Dana žena.

Trkače će već po običaju dočekati i okrijepa kako spada a to možemo zahvaliti  Carlsbergu, te naravno vrijednim volonterima koji rade u provedbi utrke. Svemu navedenom pridružit će se delicijama i Ljiljana Šipuš koja danas slavi rođendan :) 

POSEBNE NAPOMENE I INFORMACIJE
Trčanje u ovakvim uvjetima biti će uvod u razdoblje koje će obilovati kros i trail utrkama. Tako već u subotu 7. ožujka kreće 1. kolo kros lige Rudar Mursko Središće, nedjelja je rezervirana za 4. kolo lige Tri mosta Donja Dubrava., a u subotu 14. ožujka u Sv.Petru u šumi održava se  Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, na kojem će nastupiti najbolji trkači AK Međimurje. Nova utrka na trkačkoj karti u Međimurju je Svetomartinska Mura, a ova utrka kraj Mlina na Muri održat će se u petak 20. ožujka. Nadalje, 28. ožujka u čakovečkom parku održat će se Proljetni kros za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Međimurja, a dan nakon toga u nedjelju 29. ožujka održat će se Trail utrka Čakovec - Štrigova.  u organizaciji PD Bundek.

Današnji dolazak na Globetku iskoristite i za prijavu te uplatu startnine za 1. Čakovečki noćni cener. (Potražite Krešu Biškupa.)

Sezona je tek počela a utrka ima na pretek. Ne zaboravite da se za utrke treba i pripremati i pažljivo planirati kako, kada i što raditi kako bi bili spremni za sve napore i zaštitili se od ozljeda. U tom cilju AK Međimurje uskoro kreće s Školom trčanja, a više o tome uskoro...

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika