vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Sreća potječe od duhovnog, a ne materijalnog bogatstva."
- John M. Templeton
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    7. prosinca 2021.    
Projektom „Korak prema uspjehu“ do lakšeg zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba Projektom „Korak prema uspjehu“ do lakšeg zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba

U Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je konferencija „Korak prema uspjehu“ čiji je primarni cilj povezivanje poslodavaca i nezaposlenih slijepih i slabovidnih osoba. Nositelj projekta je Udruga slijepih Međimurske županije, a partneri su Udruga slijepih Zagreb i Udruga slijepih SMŽ Sisak. Glavni ciljevi projekta su provedba verificiranih programa obrazovanja, jačanje kapaciteta stručnjaka iz socijalnog sektora te edukacija potencijalnih poslodavaca za uključivanje slijepih osoba na tržište rada.

Predsjednica Udruge slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije Marija Ciglar predstavila je  kompetencije i vještine korisnika u europskom projektu „Korak prema uspjehu“ koji je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta je 1.389.434,08 kuna, a projekt traje 18 mjeseci. „Želja nam je da se poslodavci, predstavnici partnera, posebno oni iz sektora zdravstva i turizma upoznaju s korisnicima projekta, a to su nezaposlene slijepe i slabovidne osobe.

Voditelj projekta „Korak prema uspjehu“ Patrick Galeski rekao je kako je 12 osoba steklo  kvalifikaciju medicinskih masera, 7 aromaterapije, 6 wellness terapije, 3 njemačkog jezika i 5 engleskog jezika. Također, važno je istaknuti da će stručnjaci iz socijalnog sektora kroz projektne aktivnosti poboljšati svoje metode rada s nezaposlenim slijepim i slabovidnim osobama te će im biti bolja potpora pri samom zapošljavanju.

Međimurska županija već dugi niz godina ima odličnu suradnju s Udrugom slijepih Međimurske županije, a župan Matija Posavec istaknuo je kako je ključno poslati snažnu poruku potpore ovakvim i sličnim projektima. „Osobe s invaliditetom ne smiju i ne mogu biti isključeni iz društva, te im se mora pružiti prilika na tržištu rada, kao i uključivanje u aktivnosti Udruga. Međimurska županija daje punu podršku Udruzi slijepih i slabovidnih osoba koja provodi brojne aktivnosti čime šaljemo snažnu poruku integracije i socijalizacije.“

U okviru konferencije, Hrvatski zavod za zapošljavanje i Zavod za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom prezentirali su poticajne mjere za poslodavce koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, a održan je i tečaj prepreka koji pokazuje kako je biti slijep i raditi sa slijepim i slabovidnim osobama.

Saborska zastupnica Snježana Sabolek, te glavni tajnik Živog zida Tihomir Lukanić jednom su korisniku projekta donirali stol za masiranje.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika