vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Ono što zadržiš za sebe, gubiš, ono što daš, ostaje ti zauvijek."
- Axel Munthe
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    8. kolovoza 2022.    
Priopćenje za medije Županijske bolnice Čakovec Priopćenje za medije Županijske bolnice Čakovec

9. lipnja 2020. - Primili smo priopćenje Županijske bolnice Čakovec koje u cijelosti prenosimo: 

Poštovani,

Nevjerojatna je količina i žestina kontinuiranog napada na našu Bolnicu i bolnički sustav od strane političkih moćnika iz HDZ-a. Stoga javno ponavljamo da je jedini javni interes svih djelatnika Županijske bolnice Čakovec, zdravstvenih i nezdravstvenih, interes za što boljom i kvalitetnijom zdravstvenom skrbi i unapređenjem bolničkog sustava.

 Županijska bolnica Čakovec je javna zdravstvena ustanova s renomiranim uspjehom u svom razvoju i ne dozvoljava da bude uvučena u političke sukobe pa makar dolazile i od onih najisturenijih političkih aktera. Smatramo nedopustivim da svi oni koji uopće ne razumiju niti promišljaju zdravstveni bolnički sustav stalno pomeću dvorištem Županijske bolnice Čakovec umjesto da metu po svojim dvorištima. 

U posljednjim tjednima svjedočimo nizu raznih aktera koji neprovjerenim i zlonamjernim dezinformacijama, spinovima, pokušavaju blatiti i omalovažavati sve zdravstvene struke, a sada i one koji su nezaobilazni dio zdravstva, nisu završili medicinu, a bez njih moderno zdravstvo ne postoji. I to ne možemo dozvoliti.

Isključivo zbog interesa javnosti transparentno navodimo sljedeće činjenice:

Za vrijeme aktualne Uprave Županijske bolnice Čakovec od 3 mj. 2019. godine je zaposleno 30 liječnika od čega 13 specijalista, 8 liječnika bez specijalizacije i 9 specijalizanata, a otišlo je 17 liječnika od čega 6 u mirovinu, 5 je istekao ugovor na određeno, 4 zbog sporazumnog raskida i 2 iz ostalih razloga. Migracija radnika je prisutna i normalna i ono što je zaista izuzetan uspjeh za naš kraj i našu Bolnicu je da je prisutna izrazito pozitivna migracija visoko obrazovanog kadra.

Prije nešto više od godinu dana je zatečeno stanje godinama zanemarivanog i nefunkcionalnog bolničkog sustava s ogromnim i nedopustivim manjkom tehničkog, uslužnog i administrativnog osoblja. Stoga je bilo nužno postaviti osnovne preduvjete te zaposliti radnike za sanaciju sustava. Moderno zdravstvo s brojnom modernom opremom; povećanje broja usluga i djelatnosti pacijenata i osoblja; ogroman sustav Bolnice; projekti u izvođenju, kao i suvremeno digitalno doba svi zahtijevaju izrazito kompleksan sustav svih onih podupirajućih radnika koji nisu završili medicinu, a bez kojih zdravstvo ne može. Nedopustivo je „uhljebima“ nazivati vrijedne pomoćne kuharice, radnice u praoni, pomoćnog radnika na zbrinjavanju infektivnog otpada, informatičara ili slično.

Također ne dozvoljavamo vrijeđati diplomirane pravnice bolničkog sustava, na koje se sve oslanja i bez kojih ne može niti jedan radnik niti jedan odjel niti jedan sustav. U Županijskoj bolnici Čakovec postoji jedan odjel za pravne poslove sa 7 djelatnika od kojih su 3 pravnice na preko 900 zaposlenih, za razliku od susjednih ustanova u kojima je formirano i po nekoliko pravnih službi, što ujedno dokazuje nepoznavanje sustava, neistinito i sramotno iznošenje činjenice da je „jedna šefica samoj sebi, a druga šefica šefici i samoj sebi“.

Županijska bolnica Čakovec spada u jednu od bolnica s najmanje nezdravstvenih djelatnika spram zdravstvenih u cijeloj Republici Hrvatskoj i to godinama ističemo.

Nadalje, oštro osuđujemo medijske napade vezane za krivotvorenje medicinske dokumentacije. Naime, vrijedni liječnici naše Bolnice obave preko milijun usluga godišnje i sve usluge koje su liječnici i drugi zdravstveni djelatnici upisali kao DTP i DTS postupke su uredno odrađeni u Bolnici. Uočene minimalne nepravilnosti se dešavaju i HZZO je prihvatio očitovanje Bolnice te navedeno nije ustegnuto iz tekućeg prihoda Bolnice.

I kao posljednja činjenica, žalosno je i jadno unatoč silnom ulaganju u zdravstveni sustav od strane Ministarstva, Županije i same Bolnice da se iznosi lažna činjenica vezana uz prokišnjavanje krova i znatne štete na novom paviljonu.

Izražavamo duboko žaljenje što se ovakvim neprovjerenim i neistinitim iznošenjem šteti ugledu Županijske bolnice Čakovec i svim njenim vrijednim radnicima, a time posljedično i našim pacijentima, s obzirom da je naša osnovna djelatnost usluga pacijentima, a ne politika. 

S poštovanjem,

Županijska bolnica Čakovec

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika