vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Danas živi najbolje što možeš, ponašaj se i misli najbolje što možeš, jer danas je priprema za sutra i za svaki dan poslije."
- Harriet Martineau
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    29. lipnja 2022.    
Međimurska županija i Općina Strahoninec pokrenule projekt dogradnje Osnovne škole Strahoninec s ciljem uspostave jednosmjenske nastava Međimurska županija i Općina Strahoninec pokrenule projekt dogradnje Osnovne škole Strahoninec s ciljem uspostave jednosmjenske nastava

17. lipnja 2020. – Župan Međimurske županije Matija Posavec i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec u srijedu, 17. lipnja 2020. godine potpisali su sporazum o kapitalnoj donaciji za izradu projektne dokumentacije dogradnje školske sportske dvorane Osnovne škole Strahoninec za jednosmjensku nastavu.

Nakon što je krajem 2018. godine Osnovna škola Strahoninec škola dobila novu dvodijelnu sportsku dvoranu vrijednu 12 milijuna kuna za koju su najviše vlastitih sredstava izdvojile Međimurska županija i Općina Strahoninec, u planu je dogradnja 10 učionica, školske kuhinje, blagovaonice i prostora za osoblje čime će biti omogućena jednosmjenska nastava.

Sretni smo što okrećemo novu stranicu priče o našoj školi, priče koju su započele Međimurska županija i Općina Strahoninec za dobrobit naše djece. Dogradnja škole bila bi standard koji učenici zaslužuju, ali i standard 21. stoljeća. Sve ono što će biti dograđeno donijet će veliki napredak djeci i djelatnicima, koji vjerujem da će to moći i znati dobro iskoristiti u odgojno-obrazovnom procesu.“, kazala je ravnateljica Osnovne škole Jelena Okun.

Izvrsna suradnja Općine Strahoninec i Međimurske županije nastavlja se i ovim novim projektom na koji je ponosan načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec: „Najveći infrastrukturni projekt u Općini Strahoninec, izgradnja školske sportske dvorane, uspješno je završen te je vrijeme za nove velike investicije. Više puta sam istaknuo, a ovakvi projekti to potvrđuju, da smo Općina koja je prvenstveno orijentirana na mlade.“

Sporazum koji je potpisan prvi je korak u dogradnji školske sportske dvorane za jednosmjensku nastavu, a izradu projektne dokumentacije izvodit će tvrtka 4K d.o.o iz Strahoninca.  Međimurska županija će u svrhu izrade dokumentacije isplatiti Općini sredstva u iznosu od 146.250,00 kuna s PDV-om, što predstavlja 60% ugovorenog iznosa. Time se nastavlja niz ulaganja u obrazovni sustav, a župan Međimurske županije Matija Posavec prilikom potpisivanja Sporazuma naglasio je da Osnovna škola Strahoninec svojim uspjesima i rezultatima opravdava sva sredstva koja Međimurska županija ulaže u školu.

Potpisivanju su nazočili zamjenik načelnika Josip Šipek i saborska zastupnica Bernarda Topolko koja je podsjetila da je prilikom otvaranja dvorane obećala djeci, roditeljima i djelatnicima da će ustrajati na dogradnji škole.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika