vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Ljude k vama privlači izražavanje zahvalnosti, a ne pritužbe."
- John M. Templeton
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. lipnja 2022.    
Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana antifašističke borbe Čestitka župana Međimurske županije Matije Posavca povodom Dana antifašističke borbe

22.lipnja 2020. - Povodom Dana antifašističke borbe, župan Međimurske županije Matija Posavec stanovnicima Međimurske županije uputio je prigodnu čestitku u kojoj stoji:

„Sjećanje na 22. lipnja 1941. godine i trenutak kada je u šumi Brezovica započeo organizirani otpor hrvatskog naroda protiv fašizma utkano je u najvažnije trenutke naše povijesti kao jedan od temelja današnje slobodne i suverene Republike Hrvatske. U tadašnjoj okupirano Europi, Hrvati su bili prvi koji su ustali protiv fašizma i nacizma. Za nas Međimurce, to nije samo početak antifašističkog otpora, već i početak konačnog pripajanja Lijepoj Našoj. Međimurje je i u najvećem svjetskom ratu stradalo, a brojni domoljubi pružili su otpor i izgubili živote u borbi protiv mađarske okupacije i fašističke ideologije.

Antifašizam je u temeljima hrvatske državnosti i suvremene Europe s kojom dijelimo zajedničke vrijednosti. Posljednji događaji podsjećaju nas da i u ovo vrijeme, kada brojimo skoro osam desetljeća od završetka Drugog svjetskog rata, europske vrijednosti, solidarnost, zajedništvo, vladavina prava i poštivanje slobode pojedinca, nikad nisu bile važnije. Obilježavajući ovaj važan datum odajemo počast svim poginulim žrtvama rata i gradimo svoju budućnost, a pritom ne zaboravljajući prošlost.

Svim Međimurkama i Međimurcima želim sretan Dan antifašističke borbe!“

Župan

Matija Posavec

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika