vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Plemenita djela i vruće kupke najbolji su lijekovi za potištenost."
- Dodie Smith
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
ČETIRI MEDALJE ZA AK MEĐIMURJE ČETIRI MEDALJE ZA AK MEĐIMURJE

30. lipnja 2020. - Zapažene nastupe ostvarili su članovi AK Međimurje i AK Nedelišće na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za mlađe i starije kadetkinje i kadete održanom u Varaždinu na stadionu Sloboda. Vrlo zahtjevno natjecanje sa 500 sudionika iz 47 hrvatskih atletskih klubova održano je po velikoj vrućini u organizaciji AK Sloboda Varaždin, a sudili su atletski Suci Zborova Varaždin, Zagreb i Međimurje. Dodatno je organizaciju otežavalo i pridržavanje mjera atletičara i publike u cilju sprječavanja zaraze virusom Covid 19, no i to su domaćini natjecanja uspješno riješili.

Naši su atletičari ostvarili nekoliko odličnih nastupa a troje članova AK Međimurje se okitilo medaljama, što je u ovoj konkurenciji iznimno postignuće. Dvije medalje osvojila je Nevia Fotak i to srebro u utrci ml. kadetkinja na 200 m  s rezultatom 26.61. sekundi, u utrci gdje su startale čak 63 trkačice, dok je brončanu medalju osvojila u skoku u dalj s preskočenih 5,20 m, također u konkurenciji s velikim brojem atletičarki. Nevia će se u ovoj konkurenciji natjecati i iduće godine pa su njezini rezultati za djevojčicu od samo 12 godina iznimno vrijedni. Srebrnu medalju osvojio je i Marko Novak, i to  u utrci na 300 m, a štoperica se nakon ulaska u cilj zaustavila na 38,13 sekundi. Četvrtu medalju i to brončanog sjaja za AK Međimurje osvojila je Magdalena Lončar, koja je nastupila u bacanju kladiva težine 3 kg, a za treće mjesto i brončano odličje bilo je potrebno spravu baciti 38 metara i 72 centimetra. 

U vrlo jakoj konkurenciji zapažene rezultate postigla je i štafeta mlađih kadetkinja AK Međimurje na 4 x 200 m u sastavu Nela Sabolić, Kira Kečkeš, Tena Šegović i Nevia Fotak koja je osvojila 4. mjesto, a isti plasman ostvario je i Ronaldo Podvezanec, član AK Nedelišće u skoku u dalj za kadete. Peta mjesta osvojili su Tena Šegović koja je utrci na 200 m prepone za mlađe kadetkinje, Nela Sabolić u skoku u vis  za ml.kadetkinje, Jelena Horvat u bacanju kladiva za kadetkinje i Leo Tilošanec u utrci na 3000 m za kadete. Među najbolje plasirali su se još i Lara Strnad koja je osvojila 6. mjesto u bacanju vortexa za ml. kadetkinje, Karla Hergotić iz AK Nedelišće u bacanju kugle za kadetkinje te Dorian Čavlek u skoku u dalj za ml. kadete. Na sedmom mjestu bilježimo još i plasmane Ariana Crnčeca u utrci na 60 m, Marka Novaka na 100 m i Melise Matulin u bacanju koplja za kadetkinje, 

Iduće državno prvenstvo održava se u Čakovcu kada će se na novoj atletskoj stazi stadiona SRC Mladost za odličja na državnom prvenstvu boriti mlađe juniorke i juniori te najbolji trkači Hrvatske na 10000 m.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika