vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Vrijediš samo onoliko koliko vrijedi tvoja riječ."
- John M. Templeton
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    3. listopada 2022.    
U 84. GODINI UMRO FRANJO PRELOŽNJAK U 84. GODINI UMRO FRANJO PRELOŽNJAK

23. srpnja 2020. – S tugom u srcu javljamo da nas je jučer nakon duge i teške bolesti u 84. godini napustio Franjo Preložnjak, dugogodišnji tajnik Atletskog kluba Međimurje, osnivač kluba i najzaslužniji za pokretanje atletike u Međimurju. Franjo je osim poslova tajnika veliki doprinos u razvoju atletskog sporta dao i kao novinar, što je bio po struci, pa su se izvještaji s atletskih natjecanja redovito objavljivali u listu Međimurje od samog početka rada kluba.

Uz to bio je i međunarodni atletski sudac te jedan od osnivača Zbora atletskih sudaca Međimurja. Među brojnim priznanjima koje je primio za afirmaciju sporta i novinarstva Franjo je za cjelokupni doprinos u atletici 2016. godine primio i nagradu za životno djelo Hrvatskog atletskog saveza, što mu je prema njegovim riječima bilo jedno od najvrijednijih, jer su mu tom prilikom čestitali i predsjednik HAS-a Ivan Veštić te velikani atletike Sergej Bubka, predsjednik Europske atletske federacije Sven Arne Hansen i Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov.

Franjo je nakon umirovljenja u sportu postao i počasni predsjednik Atletskog kluba Međimurje a njegovo ime bit će velikim slovima zauvijek urezano u temelje kluba. Ispraćaj dragog nam Franje održat će se danas u 15 sati na groblju u Nedelišću.

 

Atletski klub "Međimurje" Čakovec

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika