vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Nikoga još nikada nisu slavili zbog nečega što je dobio. Slava je nagrada za ono što je dao."
- Calvin Coolige
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    25. listopada 2021.    
Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 14. veljače 2021. Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za nedjelju, 14. veljače 2021.

14. veljače 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 188 osoba od čega je evidentirano 9 pozitivnih slučajeva na virus COVID 19 u Međimurskoj županiji, što je 4,78% pozitivnih u odnosu na broj testiranja. U protekla 24 sata oporavilo se 17 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 159. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 39 811 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 45 pacijenata pozitivnih na virus COVID 19. U protekla 24 sata hospitalizirana su 2 pacijenata, a otpušten je 1 pacijent. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 covid pozitivna pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

U nedjelju, 14. veljače 2021. godine 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji iznosi 85 pozitivnih na 100 000 stanovnika (u odnosu na 120 prošle nedjelje), odnosno 102 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 136 prošle nedjelje). 14-dnevna incidencija i dalje je u padu te s današnjim danom iznosi 207 pozitivnih na 100 000 stanovnika (u odnosu na 230 prošle nedjelje), odnosno 243 pozitivnih ako se ubroji dijagnostika na temelju kliničke slike i brzi antigenski testovi (u odnosu na 276 prošle nedjelje).

U proteklih 7 dana PCR metodom testirano je 987 osoba te je postotak pozitivnih u odnosu na broj testiranja po prvi put pao ispod 10% te iznosi 8,9%, (prošle nedjelje je iznosio 12,3%).

Međimurska županija, trenutno jedina u Hrvatskoj, ima uspostavljenu internetsku platformu za prijavu cijepljenja. Platforma je optimizirana za sve web preglednike, mobitele i tablete te je postavljena na mrežnoj stranici Doma zdravlja Čakovec – www.dzck.hr/cijepljenje.

Sutra se u škole vraća i preostalih 2950 učenika srednjih škola koji su pratili nastavu online.  Autobusni i željeznički prijevoz za sve učenike je besplatan, prema dosadašnjem modelu organizacije prijevoza. Pripremljene su epidemiološke mjere koje će se provoditi u školama. Razredi se neće međusobno miješati na dodatnim sadržajima i nastavnim aktivnostima, a posebno će se paziti i na epidemiološke mjere tijekom prijevoza učenika.

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika