vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Mudar čovjek sam donosi odluke; budala prihvaća javno mnijenje."
- Kineska izreka
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    29. lipnja 2022.    
Privodi se kraju još jedan uspješan projekt Udruge slijepih  Međimurske županije Privodi se kraju još jedan uspješan projekt Udruge slijepih Međimurske županije

25. ožujka 2021. – Udruga slijepih Međimurske županije (USMŽ) nositelj je još jednog hvalevrijednog projekta pod nazivom „Izazovnije – kontinuirana podrška slijepim osobama u Međimurskoj županiji“. Projekt se provodi od travnja 2019., a za cilj je imao osigurati uslugu videćeg pratitelja slijepim osobama. Usluga im je omogućila veću samostalnost, unaprjeđenje kvalitete života i na taj način povećala njihovu socijalnu uključenost pri obavljanju svakodnevnih poslova i korištenju slobodnog vremena.

U protekle dvije godine usluge videće pratiteljice koristili su 31 član i članica Udruge, svatko od njih u prosjeku 3 puta mjesečno. Zahvaljujući projektu „Izazovnije“ Udruga slijepih Međimurske županije je bila u mogućnosti pružiti više od 1.000 pojedinačnih usluga videće pratiteljice!

Jedan od korisnika kaže „Uslugu videće pratiteljice najčešće koristim za prijevoz na sportske aktivnosti Udruge, ali i za odlaske u trgovine, banku, poštu i institucije. Ova pomoć mi olakšava moje svakodnevne potrebe i zadovoljan sam dobivenom uslugom i pristupačnošću videće pratiteljice.“

USMŽ svojim projektima i programima kontinuirano doprinosi ostvarivanju ljudskih prava. Sudjelovanje u svim oblicima javnog života, samostalnost slijepih osoba, praćenje i podrška slijepoj djeci u odgoju i obrazovanju te unapređivanje profesionalne orijentacije, rehabilitacije, zapošljavanja, kulturno–kreativnih aktivnosti, aktivnosti odmora i oporavka, športa i rekreacije, društveno–zabavnog života slijepih i razvoj volonterstva, ključni su ciljevi programa i projekata koje udruga provodi.

“Usluga videćeg pratitelja jedan je od prioriteta u radu i djelovanju Udruge slijepih Međimurske županije i u proteklom razdoblju uspješno smo proveli niz sličnih projekata i programa. Najveći rezultat svih naših aktivnosti i napora je doprinos samostalnosti slijepih osoba, a pružanje usluge videćeg pratitelja je prvi korak prema tome.” osvrnula se na projekt predsjednica Udruge, Marija Ciglar.

Zahvaljujući projektu „Izazovnije“ koji sufinancira Europska unija sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (ukupna vrijednost projekta je 499.640,00 kn), Udruga je dodatno podigla razinu ove usluge, zadovoljila potrebe članstva te podigla kvalitetu života slijepih osoba u Međimurju.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika