vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek ne živi samo od kruha. Mnogi više od hrane vole samopoštovanje."
- Mahatma Gandhi
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
Već 70 godina u službi stvaranja ravnopravnog i tolerantnog društva Već 70 godina u službi stvaranja ravnopravnog i tolerantnog društva

31. ožujka 2021. – Udruga slijepih Međimurske županije okuplja slijepe osobe s područja Međimurja, a ove godine slavi svoj 70. rođendan! Entuzijasti koji su je osnovali davne 1951. godine vodili su se potrebom da se bore za prava slijepih osoba u lokalnoj zajednici i težnjom stvaranja ravnopravnog, tolerantnog društva. Stoga bi zasigurno bili ponosni da vide u što je Udruga tijekom godina i pod kvalitetnim vodstvom stasala.

Naime, danas je Udruga slijepih Međimurske županije mjesto pozitivnog ozračja za slijepe osobe i utočište za sve pravne, rehabilitacijske, psihosocijalne i ine potrebe slijepih osoba s područja Međimurja. Udruga okuplja 159 članova i članica za koje kroz brojne programe i projekte s lokalne, nacionalne i europske razine nastoji osigurati stručnu podršku, rehabilitaciju, pomoć pri ostvarivanju njihovih prava, zaštitu prava i interesa, jednakih mogućnosti i ravnopravnosti te socijalnu integraciju, odnosno poboljšati kvalitetu života slijepih i slabovidnih osoba.

Jedan od takvih projekata je i „Izazovnije - kontinuirana podrška slijepim osobama u Međimurskoj županiji“. Projektom financiranim od strane Europske unije kroz Europski socijalni fond osigurana je edukacija i zapošljavanje videće pratiteljice, koja je tijekom posljednje dvije godine tu uslugu besplatno pružala za 31 člana i članicu Udruge.

Kao završni korak edukacije ovaj tjedan je provedena supervizija demonstracije tiflotehničkih pomagala i vrednovanje naučenog na edukaciji. Stručnjaci Hrvatskog saveza slijepih, informatičar i edukacijska rehabilitatorica, pratili su način na koji je videća pratiteljica slijepim korisnicima demonstrirala pomagala. Osim što je dobila priliku utvrditi svoje znanje i dobiti povratne informacije o naučenome, članovi Udruge upoznali su se s novim pomagalima i njihovom primjenom u svakodnevnom životu.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika