vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Čovjek ne živi samo od kruha. Mnogi više od hrane vole samopoštovanje."
- Mahatma Gandhi
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
Dani otvorenih vrata na Matulovom gruntu u Frkanovcu Dani otvorenih vrata na Matulovom gruntu u Frkanovcu

31. ožujka 2021. - Edukacijsko-istraživački centar Matulov grunt otvoren je početkom ožujka na adresi Frkanovec 30. Sadrži prostor za boravak i stvaralački rad, stalni interpretacijski postav o livadama i leptirima gornjeg Međimurja te prostor za predavanja i radionice. Osmišljen je kao rezidencija za prirodoslovce, istraživače i umjetnike. Matulov grunt koristit će rezidenti tijekom proljetnog i ljetnog razdoblja, od 1. travnja do 30. rujna.

Gruntom upravlja Međimurska priroda - Javna ustanova za zaštitu prirode te poziva sve zainteresirane na Dane otvorenih vrata. Prvi datum planiranog dana otvorenih vrata je 11. travnja (nedjelja) od 14:00 do 18:00 sati.

Na danima otvorenih vrata moći ćete razgledati unutrašnjosti stare hiže i gospodarske zgrade u kojoj je stara preša. Kroz stručno vođenje djelatnika Međimurske prirode upoznat ćete se s interpretacijskim djelom Matulovog grunta vezanim uz zaštićene leptire plavce i Bedekovićeve grabe. Osim stručnog vođenja moći ćete vidjeti interijer uređen za boravak rezidenata.

Više o posjetu Matulovom gruntu možete pročitati na sljedećoj poveznici: Posjet Matulovom gruntu

Dobro je znati

Centar za posjetitelje Med dvemi vodami u Križovcu će za vrijeme uskrsnih blagdana od petka 2. do 5. travnja kratko zatvoriti svoja vrata. S novim aktivnostima Centar Med dvemi vodami počinje raditi prema zimskom radnom vremenu (1.11. – 30.4.) srijedom i četvrtkom od 8.00 do 15:00 sati te u petak, subotu i nedjelju od 10 do 16 sati (posljednji ulaz u 15 sati).

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika