vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Samo će ti pravi prijatelj reći da ti je lice prljavo."
- Sicilijanska izreka
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    8. kolovoza 2022.    
Tjedni jednakosti u Čakovcu #ProBudiJednakost Tjedni jednakosti u Čakovcu #ProBudiJednakost

24. svibnja 2021. – Arterarij, Centar za mirovne studije i Romska organizacije mladih Hrvatske pozivaju vas na Tjedne jednakosti u Čakovcu koji će se održati od 27. svibnja do 13. lipnja.

Tjedne jednakosti u Čakovcu započet će 27. svibnja u 13 sati u centru Čakovca intervencijom u javnom prostoru pod nazivom “Usputni razgovori” te dijeljenjem letaka. Cilj intervencije je razgovarati s građankama i građanima Čakovca o pitanjima vezanima uz njihove sugrađanke i sugrađane - Romkinje i Rome.

Istog dana, u zgradi Scheier u 19.30 sati bit će prikazana predstava “POGLEDAJME” Romana Nikolića, nastala u suradnji s glumcima Severinom Lajtman i Sinišom-Senadom Musićem, a koja progovara o identitetu i društvenim odnosima. Karte za predstavu su besplatne, ali zbog ograničenog broja mjesta, sukladno epidemiološkim mjerama, obavezna je rezervacija na prijave@cms.hr.

Uz to, 1. lipnja u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec bit će postavljena audio-vizualna izložba “Jednog dana život će biti lijep” Barbare Matejčić i Ane Opalić. Izložba „Jednog dana život će biti lijep“ nastavak je projekta „Kad odrastem, bit ću bogatašica“ kojim se zaustavljamo u prostorima u kojima djeca žive i u kojima maštaju o budućnosti.

Čakovec je jedan od sedam gradova u Hrvatskoj u kojem se održavaju Tjedni jednakosti, kojima se želi upozoriti na posljedice diskriminacije i probuditi jednakost.

Unutar jedne godine, više od svakog trećeg Roma ili Romkinje u Međimurju minimalno jedanput doživi diskriminaciju. Tjedni jednakosti koji se između 8. travnja do 14. kolovoza održavaju još i u Zagrebu, Rijeci, Kutini, Vodnjanu, Čakovcu i u Belom Manastiru te kampanja #ProBudiJednakost na društvenim mrežama upozoravaju kako je diskriminacija nedopustiva i da je na svima nama da rušimo predrasude i promijenimo trenutnu situaciju.

Napomena: U prostorima knjižnice „Nikola Zrinski“ i zgrade Scheier te poštuju se epidemiološke mjere - ograničenjem broja ljudi u prostoriji, dezinfekcijom ruku i nošenjem maske. Predviđeni program podložan je izmjenama ako se epidemiološka situacija promijeni.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika