vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Život prihvaćamo bezuvjetno. Većina ljudi traži sreću pod određenim uvjetima. Ali sreću možemo osjetiti jedino kad ne postavljamo uvjete."
- Arthur Rubinstein
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    8. kolovoza 2022.    
Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 12. lipnja 2021. Izvješće Stožera civilne zaštite Međimurske županije za subotu, 12. lipnja 2021.

12. lipnja 2021. – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 66 uzoraka, od čega je evidentirano 5 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 7,5% pozitivnih od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 92.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 60 745 uzoraka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 19 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus, u protekla 24 sata hospitalizirana su 3 pacijenta, otpuštena su 4 pacijenta, a na invazivnoj respiraciji nalazi se jedan pacijent. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Na današnji dan 7-dnevna incidencija u Međimurskoj županiji na testiranja PCR metodom iznosi 73 pozitivnih na 100 000 stanovnika, a 14-dnevna incidencija 152. U proteklih sedam dana PCR-om je testirano 854 osoba te je udio pozitivnih u broju testiranja 9,3 %. Sve epidemiološke brojke i u ovome tjednu bilježe pad. 

Tijekom današnjeg dana se nastavlja akcija cijepljenja u Međimurskoj županiji, a podaci o broju cijepljenih osoba biti će dostavljeni javnosti u sutrašnjem dnevnom priopćenju Stožera civilne zaštite Međimurske županije.

Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obavještava, ukoliko stanovnici Međimurske županije imaju problema s izdavanjem covid putovnica, da se mogu obratiti putem emaila: covid.putovnice@dzck.hr. Potrebno je poslati Vaše ime, prezime, MBO (matični broj osiguranika) te fotografiju ili sken potvrde o cijepljenju (radi podatka o seriji cjepiva koje ste primili). Napominju da izdavanje Covid putovnica ovim putem nije moguće za inozemne osiguranike, koji imaju EKZO.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika