vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Pokušavamo li prisiliti druge da žive u našem svijetu jer vjerujemo da je to pravi svijet, osuđeni smo na razočaranje."
- Dr. William Glasser
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. lipnja 2022.    
Čakovec domaćin Kupa Hrvatske Čakovec domaćin Kupa Hrvatske

17. lipnja 2021. – Najbolji hrvatski klubovi iz odbojke na pijesku minule nedjelje preselili su se u Čakovec gdje je uz podršku Grada Čakovca i Međimurske županije održan Kup Hrvatske u odbojci na pijesku. Grad Zrinskih i igralište na Gradskim bazenima Marija Ružić bili su mjesta odigravanja niza kvalitetnih sususreta u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nažalost, ženska ekipa Kluba odbojke na pijesku Čakovec nije imala sreće i nije uspjela obraniti prošlogodišnju titulu.

Pobjednice kup natjecanja imale su za prve protivnice ŽKOP Jarun iz Zagreba. U prvom susretu novoformirani par Iva Bulović i Jana Paljak protiv Kalinić i Banić nikako ne uspijevaju postići kontinuitet u igri. Previše oscilacija rezultiralo je gubitkom oba seta uz osvajanje tek 26 poena. U drugom susretu Iva Hranilović i Klara Škvorc imaju zahtjevnu zadaću, protivnice ne smiju osvojiti više od 25 poena kako bi Čakovčanke prošle dalje u polufinale. U prvom setu sve se odvija u korist domaćih, sigurnom igrom protivnicama prepuštaju tek 10 poena. U odlučujućem drugom setu snage su poravnate da bi završnica ipak pripala našim djevojkama. Zbrajaju se setovi, rezultat je 2:2, poeni 68:68. Što se nakon toga odvijalo objasnio je trener KOP Čakovec Ivan Vabec. "Nevjerojatni scenarij, to stvarno nitko nije očekivao.

Prema pravilniku o kup natjecanju u slučaju poravnatog rezultata, ždrijeb odlučuje tko ide u daljnje natjecanje. Što reći nego da su Zagrepčanke bile sretnije ruke i prošle u polufinale. Mi smo bili šokirani, ali u sportu treba imati i sreće. Nadali smo se kako ćemo titulu moći obraniti ili izboriti barem finale, ali to se nije dogodilo" izjavio je Vabec. U muškom dijelu natjecanja kod Čakovčana prvi na pijesak su izašli Antonijo Juras i Dražen Vincek protiv para Jurković/Repak iz KOP Zagreba. Tijekom cijelog susreta vodila se bespoštedna borba puna neizvjesna do samoga kraja susreta. Više sreće i koncentracije na kraju ima zagrebački par. I prvi i drugi set dobili su tijesno. Drugi naš par Ivan Novak i Deni Vuk na drugoj strani imaju Šapinu i Baboka. Neizvjesnost je do sredine seta, ali završnica u oba pripada za nijansu kvalitetnijim Zagrepčanima te se porazom od 0:2 naši opraštaju od daljnjeg natjecanja.

Na kraju su KOP Siget iz Zagreba u muškoj, a HAOK Banjole iz Pule u ženskoj konkurenciji osvojili prva mjesta. "Ovo puta osim rezultatskog imperativa imali smo i onaj organizatorski. Pokazali smo se kao dobri domaćini i bez skromnosti kao odlični organizatori. Pohvale su išle i na račun djelatnika EKOM-a za tehničku podršku, a gosti su bili iznenađeni uređenjem okoliša i urednosti cijelog objekta" zaključio je Vabec.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika