vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Strah blijedi kad se suočimo s činjenicama."
- Frank Tyger
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    3. listopada 2022.    
Državno kadetsko prvenstvo - SEDAM MEDALJA ZA NEVIU FOTAK I DORIANA ČAVLEKA Državno kadetsko prvenstvo - SEDAM MEDALJA ZA NEVIU FOTAK I DORIANA ČAVLEKA

24. lipnja 2021. – Kada u svom klubu imate perspektivne mlade atletičare, a trenirate na stadionu koji ima uvjete za održavanje najzahtjevnijih atletskih natjecanja, onda su to odlični preduvjeti za organizaciju državnog atletskog prvenstva u mlađim kategorijama. Upravo se to dogodilo proteklog vikenda u Čakovcu kada je Atletski klub Međimurje na stadionu SRC Mladost bio domaćin najmasovnijeg atletskog državnog prvenstva u povijesti hrvatske atletike, Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete te kadetkinje i kadete. Na ovom dvodnevnom natjecanju, kroz atletska borilišta SRC Mladost prošlo je čak 592 natjecatelja iz 50 hrvatskih atletskih klubova. Organizacijski odbor prvenstva provedbu je povjerio treneru Aleksandru Žbulju koji je sa svojom ekipom i uz pomoć međimurskih i varaždinskih atletskih sudaca uspio ovo zahtjevno peterosatno natjecanje privesti kraju bez kašnjenja satnice. Otvorenju natjecanja prisustvovali su uz predsjednika organizacijskog odbora Maria Dobše, i povjerenik Hrvatskog atletskog saveza Željko Zgurić, dok je sam čin otvorenja pripao čakovečkoj gradonačelnici Ljerki Cividini.

Nadmetanja su održana po velikoj vrućini, što nije omelo one najbolje da postignu odlične rezultate. Tako su oborena tri kadetska rekorda i to članova varaždinske Slobode Jane Koščak i Janka Kišaka na 100 m prepone te članice Dinamo Zrinjevca Vite Barbić u bacanju koplja. Ipak, za domaćine glavne zvijezde bile su članovi AK Međimurje Nevia Fotak i Dorian Čavlek koji su zajedno osvojili čak sedam medalja i to pet zlatnih i po jednu srebrnu i brončanu, što je AK Međimurje po uspješnosti svrstalo na visoko 3. mjesto u konkurenciji 50 klubova. Nevia je briljirala u sva tri nastupa i uvjerljivo pobijedila konkurenciju, a sa osvojena tri zlata postala je najbolja mlađa kadetkinja prvenstva. O vrijednosti osvojenih naslova govori i podatak da je u utrkama na 60 m s rezultatom 8,07 pobijedila u konkurenciji 89 trkačica, na  200 m sa 25,86 u konkurenciji 81 trkačice dok je na 400 m s rezultatom 1:01,93 pobijedila u konkurenciji 46 trkačica.  Dorian Čavlek je sa osvojena dva zlata, jednim srebrom i jednom broncom također postao jedan od najboljih mlađih kadeta prvenstva, a svoja odličja zaslužio je osvajanjem 1. mjesta na 60 m sa 8,21 sek., 1. mjesta na 200 m prepone sa  29,34,  2. mjesta na 80 m prepone sa 12,77 i 3. mjesta na 200 m sa 27,32. Za rezultate i razvoj ovog uspješnog dvojca zaslužan je trener Aleksandar Žbulj, koji nije krio zadovoljstvo nakon natjecanja.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika