vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Važnije je znati kamo idete nego onamo stići brzo. Ne dopustite da vam se u mislima pomiješaju aktivnosti i postignuća."
- Mabel Newcomber
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
Udruga slijepih Međimurske županije uspješno je završila provedbu prvog polugodišta posljednje od tri provedbene godine programa „Vodi, pohodi! Udruga slijepih Međimurske županije uspješno je završila provedbu prvog polugodišta posljednje od tri provedbene godine programa „Vodi, pohodi!"

13. srpnja 2021. – Udruga slijepih Međimurske županije uspješno je završila provedbu prvog polugodišta posljednje od tri provedbene godine programa „Vodi, pohodi!“ u kojem se pružaju usluge videće pratiteljice. Program financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Od 1. 1. 2021. do 30. 6. 2021. godine ukupno je pruženo 371 usluga videće pratiteljice, ukupno je prijeđeno 7.360 kilometara za 38 korisnika.

Korisnici obuhvaćeni programom su slijepe osobe koje nisu u mogućnosti samostalno obavljati svakodnevne aktivnosti, koje su nesamostalne u kretanju. Njima se pruža pomoć i podrška u kretanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

 Usluge videće pratiteljice obuhvaćaju:

- prijevoz, pratnju i pomoć u različitim svakodnevnim i socijalnim aktivnostima, izvan kuće;

- obuku za obavljanje kućanskih poslova;

- pomoć pri obavljanju administrativnih poslova.

Usluge videće pratiteljice imaju pozitivan utjecaj na korisnike i zadovoljni su njima te doprinose njihovom socijalnom uključivanju. Ova usluga omogućila je veću mobilnost slijepih osoba te su se one bolje uključile u zajednicu, a što u konačnici pozitivno utječe na kvalitetu njihovog života. Smanjila im se izoliranost, ostvarile su svoje potrebe za druženjem, poboljšale psihofizičke sposobnosti i snalaženje u prostoru, a to sve ima pozitivan utjecaj na njihovo zdravlje i doprinosi povećanju njihovog samopouzdanja.

Time su ostvarene uspješna socijalizacija i integracija slijepih osoba, povećanje samostalnosti i kvalitete života.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika