vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Nitko ne zna što može dok ne pokuša."
- Pubilije Sirus
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
Međimurci ponovno pokazali veliko srce – hvala svima koji su se uključili u humanitarnu akciju “Radio gorice za Katružu” Međimurci ponovno pokazali veliko srce – hvala svima koji su se uključili u humanitarnu akciju “Radio gorice za Katružu”

29. rujan 2021. –  Protekle subote vinogradima gornjeg Međimurja prošla je vesela ekipa humanitarne akcije “Radio gorice za Katružu”. Brojni Međimurci i Međimurke ponovno su pokazali veliko srce i svojim donacijama u grožđu, moštu ili novcu pomogli prikupiti sredstva koja će se usmjeriti onima kojima je to najpotrebnije, bolesnima s područja Međimurske županije.

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža” osnovana je prije više od 20 godina. Iako su Međimurci već odavno poznati po svojoj velikodušnosti i spremnosti za pomoć potrebitima, Zaklada „Katruža“ svojim aktivnostima posljednja dva desetljeća okuplja brojne pojedince, udruge, tvrtke i institucije koji nesebično pomažu kako bi bili uz one kojima je to zaista neophodno. Osnovana je sa svrhom pružanja pomoći građanima s područja Međimurske županije za potrebe liječenja, rehabilitaciju, operacije, transplantacije organa, nabave pomagala za invalidne osobe te nabavu lijekova u slučaju kada zdravstveno osiguranje ne podmiruje troškove ili ih ne podmiruje u cijelosti. Već prije početka samog rada Zaklade organizirane su prve “Radio gorice za Katružu” u suradnji s Radijom 1 u koje se tijekom više od 20 godina uključio veliki broj podupiratelja Zaklade, vinogradara, vinara, berača, pjevača i svirača, a velika podrška nije izostala ni ove godine

U ovogodišnjoj akciji je  prikupljeno  800 kg  grožđa i mošta, zatim 3.100,00 kuna i 20 eura.  Donacije  u  grožđu, moštu i novcu darovali su: obitelj Čavničar, Ivan Podgorelec, Dušan Preiner, Denis Anušek, Josip Golub, Franjo Pintarić, Jasmina i Drago Novak, Krešo Posel, Anđelko Senčar, Radovan Škrobar, Dominik Posavec, Marija Vrbanec, Marijan Perger, Snježana Fegeš, Josip Gregorinčić, Ljubica i Franjo Levačić, Drago Trstenjak, Stjepan Lovrec, Silvestar Lovrec, Ljiljana i Stjepan Leček, Miro i Smiljana Špiranec, Franjo Kocijan, Darko i Mirjana Posavec, Željko Posavec,  Biserka i Ivica Jurgec,  Međimurski.hr, Filip Horvat i Matija Mezga, Zvonimir Lesar, Vesna i Željko Kofjač, Slavica Bogdan i Vilim Rudi, Josip Grivec, Ivan Pogorelec, Milan Belan, obitelj Holcinger, Robi Horvat, Mladen i Mirjana Perišić, Zlatko Leček, Gordana Molnar, Željko i Brigita Dobranić.

Za dobru atmosferu, ples i pjesmu s vinogradarima i beračima pobrinuli su se  „Skandal bend“  i Josip Sanjković Mitrica. Da sve bude u najboljem redu brinuo je Miljenko Ovčar, a u tome su mu pomagali vozač kamiona Josip Sršan Campi, Josip Vid i Petar Frančić, vozač autobusa Mario Sabol i ostali sudionici akcije: ekipa Radio 1 Enver Muminović Čevo, Dario Langus i  Darko Kolarić, iz Zaklade Katruža: Emil Vibović, Danica Pongrac Krhač  i Danica Holcinger, a akciju su podržali i Anita Strnišćak, Antonija Kocijan, Elena Govedić, Ivo Vurušić, Dejan Panić, Mirela Lukman, Stjepan Bratković, Valentina Langus i Sanja Koren.

Sponzori akcije bili su: Čakovečki mlinovi d.d. Čakovec, Tekstilna galanterija Panić Pušćine,  Mesnice Kiš Čakovec, Rudi Express Čakovec, Hava d.o.o. Ivanovec,  Jamnica plus d.o.o.Beverages group Fortenova, Mišić Dejan Podbrest i  Tekstil-Promet Mačkovec.

Grožđe je otkupio vinogradar i vinar Alojz Tomšić iz Železne Gore.

Početak akcije bio je kod dragih prijatelja Katruže obitelji Čavničar iz Stanetinca, dok je akcija završila  u Svetom Urbanu kod Željka Dobranića i Zlatka Lečeka.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika