vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Potisnuta srdžba može nas otrovati kao i najokrutnije riječi."
- Joyce Brothers
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    27. rujna 2022.    
FENOMENALNA NEVIA FOTAK FENOMENALNA NEVIA FOTAK

13. listopada 2021.Članica AK Međimurje iz Čakovca Nevia Fotak ponovo je briljirala na posljednjem natjecanju ove sezone na otvorenom. Naime, na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske atletske lige sjever koje je održano u Varaždinu, Nevia je osvojila dvije zlatne medalje i to u skok u dalj s preskočenih 5,61 m te u utrci na 200 m s preponama, u kojoj je s rezultatom 28,05 sekundi oborila i hrvatski rekord u ovoj disciplini u kategoriji mlađih kadetkinja.

Ovaj rekord bio je do sada u vlasništvu Lucije Grd, članice AK Dinamo-Zrinjevac Zagreb, a Nevia ga je nadmašila za više od pola sekunde. Na taj način ova učenica 7. razreda II Oš Čakovec zaokružila je sjajnu sezonu u kojoj je postala vladarica sprinta, prepona i skoka u dalj, u kategorjji mlađih kadetkinja. Na putu do te titule osvojila je tri zlatne medalje na Pojedinačnom PH za mlađe kadetkinje, pobijedila na European Kids athletics games u Brnu u skoku u dalj te Svjetskom prvenstvu osnovnih škola u Beogradu na 200 m. Osim toga na tablicama sezone Hrvatskog atletskog saveza u kategoriji mlađih kadetkinja nalazi se na 1. mjestu na 60 m sa 8,03 sek., 100 m - 12,89, 200 m - 25,86, 400 m - 1:01,93, 80 m prepone - 12,72, , skok u dalj 5,63 te kao šećer na kraju sa 28,05 postala i vlasnica hrvatskog rekorda na 200 m prepone !

Sve to ova nadarena atletičarka postiže s lakoćom i smješkom na licu a zajedno sa svojom ekipom iz AK Međimurje i trenerom Aleksandrom Žbuljom, koja ni u jednom trenutku i najtežim trenucima nije ustuknula pred "opsadom" pandemije covida i ni u najtežim trenucima zabrane korištenja objekata nije propustila ni jedan trening, jedva čeka nove izazove i borbe za odličja na državnom i međunarodnom planu koje ju očekuju u idućoj sezoni.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika