vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Nitko ne može napredovati kad se koleba između dviju stvari."
- Epiktet
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    3. listopada 2022.    
SPORTSKI ADVENT U ČK - orijentacijsko kretanje i nordijsko hodanj SPORTSKI ADVENT U ČK - orijentacijsko kretanje i nordijsko hodanj

13. prosinca 2021. – Još jedna adventska subota donijela je dvostruku sportsku ponudu u okviru „Sportskog adventa u Čakovcu”, projekta koji se po prvi put našao u programu Adventa u Gradu Zrinskih. Nakon prve subote u prosincu i uspješno odrađene dječje biciklijade, Zajednica sportskih udruga Čakovca sa svojim partnerima pripremila je za subotu 11. prosinca program koji je prije svega bio namijenjen najmlađima i najstarijima, ali su u njemu mogle sudjelovati i cijele obitelji. Od 10 sati je velika gužva vladala u čakovečkom središtu, točnije ispred Doma sindikata i u Perivoju Zrinski. Naime, gimnastički klub Marijan Zadravec Macan pripremio je za mališane i njihove roditelje, bake i djedove program pod nazivom „Orijentacijsko kretanje sa zadacima”. 100-tinjak sudionika tako je moralo obići šest punktova, jedan ispred Doma sindikata i još pet u Perivoju. Na tim punktovima su dobili jednostavne zadatke koje su morali odraditi, poput stajanja na jednoj nozi, 10 čučnjeva ili skokova, te su za svoj trud dobili pečat u knjižicu.

Sa sakupljenih šest pečata imali su pravo na topli napitak. „Bili su na svježem zraku, družili su se s obitelji i vršnjacima, kretali su se, uživali u božićnim pjesmama na našim punktovima, ali i pokazali vještinu snalaženja. Punktovi su bili postavljeni na međusobno udaljenim lokacijama i kako bi ih pronašli sudionici su morali proučiti kartu čakovečkog središta koju smo im dali. Na kraju su svi bili odlični i za nagradu dobili bombončiće” izjavila je trenerica u čakovečkom gimnastičkom klubu Marija Jurak Bošnjak. Tajnik Zajednice sportskih udruga Čakovca Tomica Jakopec pohvalio je ideju i angažman trenera iz GK Marijan Zadravec Macan, ali i reakciju sugrađana. „I mali i veliki Čakovčanci su to dobro prihvatili, sudjelovali su s veseljem i dali su si truda. Posebno je zanimljivo bilo što su se uključile cijele obitelji, a bilo je i onih koji su se zatekli na špici, vidjeli su što se događa te su se odlučili pridružiti” izjavio je tajnik čakovečke sportske zajednice.

U 11 sati pak je s Međimurskim savezom sportske rekracije „Sport za sve” pripremljen program nordijskog hodanja koji je bio namijenjen prije svega građanima treće životne dobi, ali i tu je bilo mlađih pa i onih najmlađih. Vesela skupina nordijskih hodača među kojima su bile mahom žene okupila se na Franjevačkom trgu. Tamo ih je pozdravila i ohrabrila čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini nakon čega je održano zajedničko  zagrijavanje koje su vodile  licencirane trenerice nordijskog hodanja Tanja Mesarić Novak i Lana Križarić. One su i predvodile pješačku turu gradskim središtem i Perivojem Zrinski da bi se sve sudionice opet vratile na početak na Franjevački trg. „Bilo je super raditi s damama koje su većinom bile iz Čakovca i prigradskih naselja.

Bile su vesele i zainteresirane i uobičajeno prosinačko vrijeme nije ohladilo njihov entuzijazam. Dobro smo se proveli, uživali u onome što nudi Advent u Gradu Zrinskih, a usput napravili dobru stvar za zdravlje te poslali pozitivnu poruku” kazala je Tanja Mesarić Novak i dodala kako je na kraju čak pala i rođendanska pjesma za dvoje sudionika. Podršku projektu dala je Turistička zajednica Grada Čakovca koja je za sve sudionike Sportskog adventa u Čakovcu osigurala tople napitke. Sljedeće subote, 18. prosinca na rasporedu će biti humanitarna adventska utrka „Advent run”.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika