vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Uspjeh često dolazi onima koji se usude i djeluju; rijetko onima koji su plahi i neprestano se pribojavaju posljedica."
- Jawaharlal Nehru
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    28. lipnja 2022.    
Članica Globusa Aida Trstenjak zlatna na Svjetskoj ligi u Limassolu, a klupski kolega Sven Strahija brončani Članica Globusa Aida Trstenjak zlatna na Svjetskoj ligi u Limassolu, a klupski kolega Sven Strahija brončani

4. svibnja 2022. - Članovi Karate kluba Globus iz Čakovca/Male Subotice i dalje nastavljaju ispisivati odlične sportske rezultate. Ovog puta su kao dio hrvatske reprezentacije nastupili u ciparskom gradu Limassolu koji je bio sretan za Aidu Trstenjak i Svena Strahiju. Trstenjak je osvojila je zlatnu medalju i postala prvakinja svjetske lige u kategoriji mlađih kadetkinja -42kg. Aida je odlično odradila kvalifikacije u kojima je nanizala pobjede nad predstavnicama Ukrajine, Cipra, Poljske i u polufinalu Grčke.

U finalu se sastaje sa predstavnicom Italije koju pobjeđuje atraktivnim i zrelim nastupom 6:2. Ovo joj je treće finale Svjetske lige i prvo zlato, nakon dva srebra prošle godine. Sven Strahija osvojio je broncu u kategoriji kadeta -70kg. Sven je u oštroj konkurenciji do polufinala nanizao predstavnike Mađarske, Francuske, Njemačke i Grčke. U polufinalnom meču nažalost gubi od predstavnika Azerbajdžana, te ulazi u meč za broncu gdje pobjeđuje Egipćanina sa 5:2 i osvaja brončanu medalju. Laura Strahija je kategoriji mlađih kadetkinja +47 kilograma bila sedma. Trener Dejan Slukić koji je vodio ekipu put otočne države u istočnom Mediteranu nije krio zadovoljstvo rezultatima. „Stvarno smo oduševljeni. Aidin potencijal je eksplodirao i ako tako nastavi raditi pred njom su zaista ogromne stvari.

Cijelu priču je uljepšao i Sven, ali i ostatak ekipe je bio dobar jer su odradili odlične mečeve i osvojili vrijedne bodove na svjetskoj rang listi“ izjavio je Slukić pritom misleći na: Leonu Gulija koja je došla do četvrtfinala, Josipa Slukića koji je kao i Lovro Farkaš zaustavljen u osmini finala te na Anu Filipović, Petra Slukića i Nikolu Topličanca. Osim natjecateljskog dijela Globusovci su morali izvoziti pravi logistički slalom vezano za prijevoz i vožnju s volanom na desnoj strani (Limassol je blizu britanskih baza na Cipru op.a.) i covid testiranja gdje pohvale idu logističaru Tomislavu Filipoviću. Uspjeh naših karatista dobiva na težini kada se istakne podatak da je u Limassolu nastupilo čak 1.612 natjecatelja iz 51 države.

 

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika