vaša početna stranica
Gradski bazeni Cakovec
AFORIZMI
"Lijepe riječi vrijede puno, a stoje malo."
- George Herbert
interaktivna karta grada Čakovca
Foto Dragec
          |    8. kolovoza 2022.    
Izlet članova Udruge slijepih na Plitvička jezera Izlet članova Udruge slijepih na Plitvička jezera

23. svibnja 2022. – Udruga slijepih Međimurske županije organizirala je za svoje članove izlet u nacionalni park “Plitvička jezera“. U subotu, 21.5.2022. godine, četrdesetak osoba, članovi Udruge s volonterskom pratnjom, u ranim jutarnjim satima uputilo se na cjelodnevni izlet. U četverosatnom obilasku razgledali su najveći, najstariji i najposjećeniji hrvatski nacionalni park, odnosno njegova četiri jezera.

Izlet je uključio kombinaciju aktivnosti upoznavanja s prirodnim znamenitostima, rekreativni aspekt, druženje i socijalizaciju.

Unatoč kontinuiranom radu na senzibilizaciji javnosti još uvijek se javlja nerazumijevanje i skepticizam okoline oko mogućnosti slijepih osoba. Uistinu postoji nedostatak aktivnosti u kojima one mogu sudjelovati, zbog nedostatka prilagodbe objekata i opreme, međutim uz pratnju videće osobe u potpunosti se mogu uputiti u savladavanje ovakvih „izazova“, koji se na kraju pokažu kao prekrasno iskustvo na kojima i slijepe osobe mogu ravnopravno sudjelovati. Također, boravak u prirodi ima pozitivne učinke na psihofizičko zdravlje svake osobe pa tako i slijepih osoba koje provode veći dio vremena u svojim kućama.

Ova aktivnost dio je projekta "Odiseja Bijelog štapa", a sufinanciraju je: Međimurske vode te Općine i Gradovi s područja Međimurske županije.

OSTALE VIJESTI
ZADNJE DODANE VIJESTI
REKLAME
PRETRAŽIVAČ
vaši komentari
BECIKLIN
Zadol Grupa d.o.o.
Bukal Elektronika